Γαλέος με πατάτες και κρεμμύδια

Ο γαλέος με πατάτες και κρεμμύδια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή γεύση του γαλέου με την υπέροχη υφή και γεύση των πατάτων και των κρεμμυδιών. Ο γαλέος είναι ένα ψάρι με λευκή σάρκα με ντελικάτη γεύση, ενώ οι πατάτες και τα κρεμμύδια προσθέτουν μια αρωματική γεύση και υφή στο πιάτο. Το πιάτο αυτό είναι εύκολο στην προετοιμασία και μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

4 μεγάλες φέτες γαλέου
4 μεγάλες πατάτες κομμένες κυκλικά
Το χυμό από ένα λεμόνι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μουστάρδα όσο χρειαστεί, βάλτε κατά βούληση
Λαδάκι – Ρίγανη
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα στρώνετε, πρώτα τις πατάτες κάτω στο ταψί, ρίξε λίγο λαδάκι πρώτα και από πάνω διαλύεται το κρεμμύδι. Περιχύνετε με λαδάκι ριγανη και λίγη μουστάρδα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε λίγο λάδι ρίγανη λίγη μουστάρδα και λίγο λεμόνι και αφήνετε περίπου 15 λεπτά με τις φέτες του γαλέου να μαριναριστεί το ψάρι. Κατόπιν το προσθέτετε επάνω στις πατάτες και τα κρεμμύδια και ρίχνετε και το υπόλοιπο ζουμί από το μουσταρδολέμονο επάνω στα ψάρια και τις πατάτες. Προσθέτετε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλατάκι και συμπληρώνετε με λίγο νεράκι έτσι ώστε οι πατάτες να μην είναι εντελώς στεγνές να μπορούν λίγο να βράσουν.

Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για μία περίπου ώρα.
Στο μισάωρο περίπου ανακατεύετε λίγο τις πατάτες και το κρεμμύδι για να μην καούνε και αναποδογυρίζετε τις φέτες με το γαλέο από την άλλη πλευρά για να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθεί το φαγητό σας σερβίρεται με κρασί, μία ωραία σαλάτα λάχανο και απολαμβάνετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαλέος πλακί με κρεμμύδια

Υλικά

2 φέτες γαλέο
9 μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτα
1 σκόρδο
μαϊντανό αλάτι
λίγη ζάχαρη ουμε
λίγο συμπυκνωμένο χυμό
λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι μας είναι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία ωμό και του βάζουμε λίγο αλάτι.!!
Σε μια κατσαρόλα κόβουμε λευκά ξερά κρεμμύδια σε φέτες εγώ έβαλα εννέα μέτρια κρεμμύδια μια ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη σκόρδο μαϊντανό αλάτι λίγη ζάχαρη νερό και τα μισοβράζουμε.!!

Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και έχει στεγνώσει το νερό ρίχνουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε.!!
Προσθέτουμε δυο φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη λίγο συμπυκνωμένο χυμό και ανακατεύουμε.!!

Στρώνουμε επάνω τον γαλέο ρίχνουμε λίγο νερό γιατί βγάζουν και τα κρεμμύδια και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.!! Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ωμό λάδι λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμο.!!

Καλή όρεξη σε όλους.!! 🌺🌺🌺

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Γίγαντες με υπέροχο dressing
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ψημένα στο φούρνο