Οι Γαρίδες με ντομάτα ψητή και φέτα είναι ένα απίστευτα γευστικό και θαυμάσιο για ένα εύκολο γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Χάρη στις γαρίδες που μαγειρεύονται γρήγορα, αυτό το γεύμα γίνεται σε 45 λεπτά και δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό!
Υλικά – Σερβίρει 2
500g γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμενες (φρέσκες ή αποψυγμένες από κατεψυγμένες)
2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500g Ντοματίνια, μισοκομμένα
225 g Τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Καρυκεύματα την γαρίδα:
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πιπεριάς λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να καλυφθούν και μετά προσθέτουμε το καρύκευμα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά οι γαρίδες με το καρύκευμα.
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί. Προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Το ανακατεύουμε γύρω-γύρω μέχρι να καλυφθούν καλά οι ντομάτες.
Ψήνουμε 20 λεπτά. Οι ντομάτες πρέπει να βράζουν με το χυμό. Μοιράστε τις γαρίδες ομοιόμορφα ανάμεσα στις ντομάτες και βάλτε
τους κύβους φέτας μεταξύ τους (εάν δεν νηστεύετε). Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, μόλις οι γαρίδες είναι
αδιαφανείς θα έχουν ψηθει.
Σερβίρετε με ανάμεικτο μαρούλι για μια νόστιμη σαλάτα, ρύζι ή ψημένο ψωμί.
Καλή Απόλαυση! 😊
H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen