Γαριδομακαρονάδα με παπαρδέλες

Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, νόστιμο και χορταστικό. Η εκδοχή με παπαρδέλες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς οι παπαρδέλες απορροφούν καλά τη σάλτσα και δίνουν στο πιάτο μια ευχάριστη υφή.

Τι κάνει αυτό το πιάτο ξεχωριστό:

  • Παπαρδέλες: Οι φαρδιές και επίπεδες παπαρδέλες είναι ιδανικές για να κρατήσουν τη σάλτσα και τα γαρίδες. Η υφή τους είναι απαλή και ελαστική, προσθέτοντας μια αίσθηση πολυτέλειας στο πιάτο.
  • Γαρίδες: Τα γαρίδες είναι ζουμερά και τρυφερά, με μια γλυκιά και αλμυρή γεύση που ταιριάζει τέλεια με τη σάλτσα ντομάτας.

  • Φρέσκα μυρωδικά: Ο άνηθος και το μαϊντανό προσθέτουν μια φρέσκια και δροσερή νότα στο πιάτο.

Συμβουλές για να φτιάξετε την τέλεια γαριδομακαρονάδα:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας.
  • Μην παραβράσετε τις παπαρδέλες. Θα πρέπει να είναι al dente, με μια ελαφριά μαστιχιά.
  • Μην αφήσετε τη σάλτσα ντομάτας να βράσει για πολύ ώρα, αλλιώς θα χάσει τη φρεσκάδα της.
  • Προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά στο τέλος, για να διατηρήσουν το άρωμά τους.

Υλικά

25 γαρίδες μεγάλες.
3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
Μπόλικη κρέμα σκόρδου
1 κ.γλ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
Μαϊντανό
Άνηθο
1 πακέτο μακαρόνια ( εγώ έβαλα παπαρδελες με 3 χρώματα)

Εκτέλεση

Καθαρίσαμε τις γαρόδες από το άντερο χωρίς να τις διαλύσουμε γιατί τα χρειαζόμαστε τα κεφάλια για τα μακαρόνια

Αφού βάλω να βράσει νερό για τα ζυμαρικά ρίχνω μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνω να ζεματιστουν και τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό ρίχνω αλάτι και βράζω τα ζυμαρικά. Όσο οι γαρίδες βράζουν θα βγάλουν κόκκινο αφρό. Εγώ τον μαζεύω και τον πετάω όπως κάνω και με το κρέας. Ξέρω ότι κάποιες φίλες μου τον αφήνουν για νοστιμιά. Γνώμη μου μια χαρά γεύση γαρίδας είχαν τα ζυμαρικά μου και χωρίς να έχει κολλήσει ο αφρός πάνω τους. Εσείς, όπως σας αρέσει. Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα καίω σε φρέσκο βούτυρο 😋

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω ελαιόλαδο και ρίχνω τις γαρίδες, τον πελτέ μαζί με την κρέμα σκόρδου. Μόλις μυρίσει ωραία σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη καστανή ζάχαρη και σταδιακά όταν χρειάζεται λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Όταν γίνει η σάλτσα ρίχνω τη μουστάρδα αραιωμένη πάλι με νερό από τα μακαρόνια. Σβήνω το μάτι γιατί θα πήξει αμέσως λόγω της μουστάρδας. Προσθέτω μαϊντανό, άνηθο και τέλος.
Εγώ στο πιάτο μου έριξα και το απαραίτητο για μένα μπούκοβο. Επίσης μπήκε και τυρί τριμμένο.

Η Συνταγή είναι της Roula Hatzispirou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Η Γαριδομακαρονάδα της Σκύρου

Γαριδομακαρανόδα`

Για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο θα χρειαστείτε: –

1 κιλό γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοκομμένα τσίλι. Χρησιμοποιήσαμε δύο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα
ή λιγότερα
Ελαιολαδο
1 μεγάλο κουτί από αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασε που τις χτυπήσαμε στο μπλεντερ
Μια χούφτα μαύρες ελιές
1 συσκευασία 500g μακαρόνια
Αλατοπίπερο

Μέθοδος

Καταρχάς φτιάξτε τη σάλτσα σας. Πρέπει να βάλετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και
στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες σας. Βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και βράστε και
αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι έως τριάντα λεπτά. Εάν θέτετε περισσότερο, αφήστε το
να βρασει για περισσότερο. Η σάλτσα σας θα γίνει πλουσιότερη.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο, αρχίστε να μαγειρεύετε και μετά
βάζετε τις πλυμένες και στεγνωμένες γαρίδες σας. Ξεκινήστε να τις μαγειρεύετε. Προσθέστε
το λευκό κρασί σε αυτό το σημείο. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα τσίλι. Μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε ένα τηγανι γκριλιερα ή ένα συνηθισμένο τηγάνι. Θα αρχίσουν να παιρνουν χρώμα που δείχνει ότι τηγανίζονται. Συνεχίστε τις γυρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Τώρα προσθέστε το μαϊντανό.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέστε το αλάτι σας στη συνέχεια το πακέτο ζυμαρικών σας και αφήστε το να ψηθεί για τον προτεινόμενο χρόνο.
Στην σάλτσα σας προσθέστε τη χούφτα μαύρες ελιές και προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε το να σιγοβράσει ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά μας νωρίς γιατί μας αρέσει λίγο al dente και εκτός από αυτό το
αφήνουμε να μαγειρέψει για ένα λεπτό μέσα στην σάλτσα. Με λαβίδες βγάλτε τα ζυμαρικά σας και προσθέστε κατευθείαν την σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατέψτε προσεκτικά μαζί και
προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών εάν είναι απαραίτητο.

Καλή σας όρεξη❤️

Προηγούμενο άρθροΤο Θεϊκό Εκμέκ με Μελομακάρονα
Επόμενο άρθροΜάθετε τα μυστικά για τέλειες αγκινάρες αλά Πολίτα!