Πέρα από την νοστιμιά τους, τα γεμιστά με πιπεριές φλωρίνης είναι και ένα θρεπτικό πιάτο. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα.
Υλικά:
10 πιπεριές Φλωρίνης
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1/2 κολοκυθάκι τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια και τα σπόρια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζουμε και σκεπάζουμε με καπάκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας με 2 φλιτζάνια νερό.
Περιχύνουμε τις πιπεριές με το μείγμα ντομάτας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 90 λεπτά.
Στα μισά του ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε ζεστά.
Συμβουλές:
Αντί για ρύζι μπασμάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρολίνα ή arborio.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στη γέμιση, όπως ρίγανη, θυμάρι ή μπαχάρι.
Αν θέλετε τα γεμιστά σας να έχουν πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά.
Σερβίρετε τα γεμιστά με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Angela Constantinidis