Κοκκινιστή ΓΙΔΑ στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

1200 γραμμάρια γίδα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκορδο,
αλατοπίπερο,
1 φύλλο δάφνης,
3 μπαχαρακια ολόκληρα
1 μικρή ωριμη ντομάτα
1 κουταλιά πελτε….
1 κύβο βοδινου
1-2 κγρ πατάτες
ρίγανη

Εκτέλεση

Έπλυνα καλά το κρέας κ το έβρασα για 5 λεπτά με νερό που να το σκεπάζει… Αδειασα το νερό με τους αφρούς που έβγαλε το
κρέας κ το έπλυνα καλά…
Σωταρισα κρεμμύδι κ το κρέας στη χύτρα με ελαιόλαδο, σκορδο, αλατοπίπερο, φύλλο δάφνης, μπαχαρακια ολόκληρα κ αφού σωταριστηκε καλά,
έτριψα την ντομάτα κ 1 κουταλιά μπελτε….
Πρόσθεσα ζεστό νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και 1 κύβο…
Έκλεισα τη χύτρα κ αφησα 1 ώρα να βράσει.
Εντωμεταξύ καθάρισα πατάτες, τις έκοψα κυδωνατες κ σε ταψί αλατοπιπερωσα, πρόσθεσα το κρέας με το ζωμο κ ελάχιστη ρίγανη που του πάει πολυ…. 🌿
Έψησα στους 200 βαθμούς ώσπου να ψηθούν οι πατάτες κ το κρέας…
Δε σας λέω τίποτα, πολύ νόστιμο το φαγητό μας, μελωμενες οι πατάτες κ με σαλτσούλα….

Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοκκινιστή Γίδα

Κοκκινιστή Γίδα

Υλικά

1,5 κιλό κρέας γίδας μπροστινό
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι & τριμμένο κιτρινο τυρί

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε την αίγα και την αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, κάνουμε 2-3 γυρίσματα με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Σιγοψήνουμε κοιτάζοντας σποραδικά αν χρειάζεται νερό. Μόλις την σερβίρετε πασπαλίζετε με τριμμένο κιτρινο τυρί. Απολαύστε τη σκέτη, ή με τηγανητές πατάτες, ή με μακαρόνια, ή με πουρέ πατάτας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓίδα Βραστή…χειμωνιάτικη
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα