Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

Δείτε Επίσης: Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Ελληνικός Χαλβάς σιμιγδάλι με σταφίδες και καρύδια

Υπέροχα γλυκά ψωμάκια για το πρωινό μας, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, αλλά και τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ μας. Γίνονται 20 τεμάχια

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
300γρ. χλιαρό νερό
270γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
5γρ. μαχλέπι
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
200γρ. ζάχαρη
200γρ σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άλειμμα
1 κρόκος αυγού
1 κουτ.σ ζάχαρη
2 κουτ.σ νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αν βάλουμε σταγόνες σοκολάτας παραλείπουμε αυτή τη διαδικασία.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τη μαγιά, και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή τις σταφίδες
Ζυμώνουμε 5 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 100γρ, και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Χτυπάμε τον κρόκο με το νερό και τη ζάχαρη και τα αλείφουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Ελληνικός Χαλβάς σιμιγδάλι με σταφίδες και καρύδια

Ευχαριστούμε και κάντε Like στις Οι λιχουδιές της Μαρίας

Προηγούμενο άρθροΡολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί…
Επόμενο άρθροΦανταστική Αρμυρή Κουλούρα