Γλυκάκι χωρίς ζάχαρη

Πολύ ωραία συνταγή! Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτό το γλυκάκι χωρίς ζάχαρη. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς να ανησυχούν για την πρόσληψη ζάχαρης.

Μου αρέσει πολύ η χρήση φυσικών συστατικών όπως τα φρούτα και οι ξηροί καρποί για να δώσουν γλυκιά γεύση στο γλυκό. Είναι πολύ πιο υγιεινά από την επεξεργασμένη ζάχαρη και προσφέρουν επίσης θρεπτικά συστατικά.

Η συνταγή φαίνεται εύκολη και γρήγορη , κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Δεν θέλω να ξοδεύω πολύ χρόνο στην κουζίνα για να φτιάξω ένα γλυκό.

Σίγουρα θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή την επόμενη φορά που θα θελήσω κάτι γλυκό. Ευχαριστώ για την κοινοποίηση!

Συστατικά:

1 φλιτζάνι χουρμάδες (200 γρ.).
50 γραμμάρια ένα ποτήρι φρυγανισμένα φουντούκια.
100 γρ αλατισμένα φιστίκια.
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές.
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό.
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
120 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους χουρμάδες και τους σκεπάζουμε με νερό και τους αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και 50 γρ φυστίκια. Μετα διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε μία κουταλιά της σούπας νερό και το αδειάζουμε και αυτόν στους ξηρούς καρπούς ρίχνουμε και το κακάο και χτυπάμε όλο το μείγμα στο μπλέντερ πολύ καλά

Στη συνέχεια αφαιρούμε από τους χουρμάδες τον πυρήνα (κουκούτσι) τους κόβουμε λίγο και το αδειάζουμε και αυτόν μέσα στο μπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί

Οταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μπολ το μείγμα μαλι με το μέλι το ζυμώνουμε λίγο με το χερι παίρνουμε μικρές δόσεις περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου καρδιού και προσπαθούμε να σχηματίσουμε τους κύβους

Οταν είναι έτοιμοι βάζουμε όλους τους κύβους στην καταψυξη για  15 λεπτά. Στο χρόνο αυτό λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ριχνουμε και το λάδι στο τελος .

Χτυπάμε στο μπλέντερ 50 γραμμάρια φυστίκια τα οποία ρίχνουμε μέσα σοκολάτα και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τους κύβους από το ψυγείο τους ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα να καλυφθούνε και συνέχεια τους βάζουμε πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος. Οταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε στο ψυγείο 15 κι είναι έτοιμοι να τους σερβίρουμε

Καλή απόλαυση

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ το πιο καλοκαιρινό φαγητό
Επόμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων με Αραβοσιτέλαιο νηστίσιμος: Φτιάξ’ τον Σπιτικά σε 5 Λεπτά!