Τα γλυκάκια της στιγμής ομορφαίνουν κάθε τραπέζι και καθώς πλησιάζουν οι Γιορτές, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι θα σερβίρετε.
Πέρα από τις διάφορες αλμυρές διακονίες, όλοι περιμένουν περισσότερο το γλυκό τραπέζι.
Η πρότασή μας είναι απλά μικρά γλυκάκια με σοκολάτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς, δεν ψήνονται και φτιάχνονται πολύ γρήγορα και έχουν επιτυχία για όλους.

Συστατικά:

250 γρ αλεσμένα μπισκότα (γρήγορα)
25 γρ φιστίκια Αιγίνης
25 γρ κάσιους
25 γρ αμύγδαλα
40 γραμμάρια καρύδας
3 κουταλιές κακάο
25 γρ βούτυρο (μαργαρίνη)
μια πρέζα κανέλα
150 ml γάλα
180 γρ σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Παρασκευή:

Ανακατέψτε καλά τα φιστίκια, τα κάσιους και τα αμύγδαλα.
Στη συνέχεια προσθέστε στο αλεσμένο μπισκότο, καθώς και την καρύδα, το κακάο και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε την κανέλα και το γάλα και πλάθουμε το μείγμα.
Παίρνετε μέρη από το μείγμα και τα πλάθετε σε ρολό και μετά τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον ατμό, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Βουτήξτε τα μπισκότα. Τα επιστρέφουμε στην κατάψυξη να σφίξουν και χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη σοκολάτα για διακόσμηση.

Η Συνταγή είναι από το stvarukusa.mondo.rs

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό σοκολάτας

Ρολό σοκολάτας

Το ρολό σοκολάτας αποθηκεύεται τέλεια στην κατάψυξη.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που τρέχουμε κάθε μέρα στις δουλειες μας.
Την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με γλυκάκι και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας ή τους απρόσμενους καλεσμένους σας. Αποδεικνύεται ότι το ρολό είναι πολύ νόστιμο!

Συστατικά:

Μπισκότα – 350 g
Βούτυρο – 200 g
Καρύδια – 100 g
Ζάχαρη – 120 g
Γάλα – 100 ml
Κακάο – 40 g

Μαγείρεμα:

Πρώτα έβαλα κακάο και κρυσταλλική ζάχαρη στην κατσαρόλα.
Έριξα γάλα, μπορείτε να βάλτε κρέμα γάλακτος, αλλά νομίζω ότι το ρολό γίνει αρκετά λιπαρό, οπότε η κρέμα γάλακτος δεν χρειάζεται. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σιγοβράσουν. Κατέβασε τη φωτιά.

Έσπασα τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, πρόσθεσα τα καρύδια και ανακάτεψα.
Έριξα το γλάσο σοκολάτας, ήταν αρκετά ζεστό. Ανακατεύουμε ενδελεχως.
Άπλωσε μια σακούλα ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας (είναι δυνατό σε χαρτί ψησίματος ή σακούλα τροφίμων), άπλωσε τη μάζα σοκολάτας, σχημάτισε ένα ρολό και το τύλιξε το σαν καραμέλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ρολό σοκολάτας διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες.
Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αλλάξετε τα μπισκότα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Λοιπόν, πήρα μια τόσο γρήγορη και νόστιμη λιχουδιά!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: stranasalatov

Προηγούμενο άρθροEξαιρετικά νόστιμα τραγανά κράκερ με σπόρους, χωρίς αλεύρι
Επόμενο άρθροΧοιρινό σνίτσελ…απλό και ωραίο με μια σαλάτα πράσινη