Γραβιέρα Νάξου σε λάδι, αρωματισμένο με τσιλι, σκόρδο, δενδρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό. 😋 Eνα απολαυστικό και εύκολο ορεκτικό ή συνοδευτικό για τα πιάτα μας, με μια μοναδική γεύση που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τυριού με τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων.
Υλικά:
250 γρ γραβιέρα Νάξου ή κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο (φρέσκο)
1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
4 φύλλα βασιλικού (φρέσκο)
2 κλωναράκια θυμάρι (φρέσκα)
δοκιμάστε αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
Σε ένα αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε τους κύβους του τυριού.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την πιπεριά τσίλι, το βασιλικό και το θυμάρι.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακινώντας το βάζο για να καλύψει καλά όλες τις επιφάνειες του τυριού και των αρωματικών.
Ωρίμανση:
Κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 48 ώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα αρώματα θα ενσωματωθούν στο τυρί, δημιουργώντας μια μοναδική γεύση.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ελληνικά τυριά, όπως το γραβιέρα Κρήτης ή το μετσοβόνε.
Αν σας αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της πιπεριάς τσίλι.