Συνταγή για παστίτσιο

Η Συνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Δείτε Επίσης: Παστιτσάδα…όπως γίνετε πραγματικά | Γεμιστά με γέμιση Παστίτσιου…είναι “έργο τέχνης”

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, νούμερο 2, και ξεκινάμε τη διαδικασία, για να φτιάξουμε τον κιμά. Πρώτα «καίμε» το κρεμμύδι, για να φύγουν τα υγρά του και μετά βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε.

Βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια, ώστε να τσιγαριστεί και να «ασπρίσει». Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και, μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό και τα βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.

Αρχίζουμε το φτιάξιμο του παστίτσιου βάζοντας μια παχιά στρώση από μακαρόνια.

Στη συνέχεια βάζουμε κεφαλοτύρι και όλο τον κιμά! Βάζουμε σχεδόν όλο το κεφαλοτύρι αφήνοντας λίγο για την μπεσαμέλ και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Συνταγή για μπεσαμέλ.

Για τη μπεσαμέλ, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε λίγο γάλα και 5 με 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τα ανακατεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο έχοντας το μάτι της κουζίνας στη μέση και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα και το υπόλοιπο γάλα. Αν γίνεται αραιό, βάζουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια! Αυτή η διαδικασία κρατάει περίπου 7 λεπτά.

Τέλος απλώνουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Παστιτσάδα…όπως γίνετε πραγματικά | Γεμιστά με γέμιση Παστίτσιου…είναι “έργο τέχνης”

Δείτε το βίντεο της συνταγής Μητσομαγειρέματα

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροΜεθυσμένα Χοιρινά Πικάντικα Παϊδάκια στον Φούρνο…