Kορμός έτοιμος σε 10 λεπτά.
Απαιτούνται συστατικά:
Συσκευασία μπισκότων πτιμπερ 470 g
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
250 ml γάλα
120 g ζάχαρης
4 κουταλιές κακάο
120 g βούτυρο
1 ζάχαρη βανίλιας
Για το λούστρο
150 γραμμάρια σοκολάτας
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο,την βανίλια, το κακάο το γάλα, την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατευοντας.
Ρίχνουμε τα καρύδια μέσα στα μπισκότα
Μόλις λιώσουν όλα μέσα στι υγρό μείγμα αδειάζουμε το μείγμα κακάου μέσα στα μπισκότα και ανακατευουμε να μουλιάσουν και να γίνει μία σοκολατένια μάζα.
Σε μία μακρόστενη φόρμα που στην στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη αδειάζουμε την μάζα σοκολάτας μπισκότου και την απλώνουμε πατώντας με μία ξύλινη κουτάλα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Λιώνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο το αναστρέφουμε σε μία πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη και το περιχύνουμε με την σοκολάτα και την απλώνουμε.
Πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι και ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο
Καλή Απόλαυση
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ