Το κοτόπουλο κοκκινιστό με φτερούγες είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Οι φτερούγες κοτόπουλου, με τη ζουμερή σάρκα τους, απορροφούν τέλεια τη γεύση της σάλτσας ντομάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα απολαύσουν όλοι.
Υλικά
1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου (14 κομμάτια)
Ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
2-3 μπαχάρια
Λίγοι κόκκοι πιπέρι
1 καρότο, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκια
Νερό
Αλάτι, πιπέρι
2-3 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο
Εκτέλεση
Σοτάρω τις φτερούγες σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο, μαζί με 2-3 μπαχάρια και λίγους κόκκους πιπέρι.Τις σοτάρω
λίγες λίγες για να ξεροψηθούν πάνω κάτω καλά.
Τις αφαιρώ σ’ σε μια πιατέλα και προσθέτω στην κατσαρόλα ..στο λαδάκι τους καρότο τριμμένο.
Στη συνέχεια τον πελτέ ανακατεύω και ρίχνω και τα ντοματάκια.
Ανακατεύω και ρίχνω τις φτερούγες. Συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν, αλάτι πιπέρι,δαφνόφυλλα,1 ξυλάκι κανέλας και 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο.
Σιγοβράζω περίπου μισή ώρα να δέσει η σάλτσα….και σερβίρω με πιλάφι.
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου