Kέικ με Καστανή Ζάχαρη

Ο συνδυασμός καρυδιών και καραμέλας είναι το κάτι άλλο!! Δοκιμάστε το!!

ΥΛΙΚΑ :

Κέικ

150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
170 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
150 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζανιού (60 ml) πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Ποικιλία καρυδιών :
2/3 φλιτζάνι (140 γρ.) άχνη ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό
1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι (80 ml) κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι ποικιλία καρυδιών (όπως αμύγδαλα , καρύδια, πεκάν)

Εκτέλεση :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών και στρώστε με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρύ και χνουδωτό. Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο αυγού και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και κτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα και αναδιπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μίγμα στο έτοιμο σκεύος, ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Πριν το βγάλετε ελέγξτε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει στεγνή και καθαρή.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά στο ταψί.
Μετά το βγάζετε προσεκτικά σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει το μεταφέρετε σε ένα σκεύος με τοιχώματα έτσι ώστε η καραμέλα να μην ξεχειλίσει.

Φτιάξτε τα καρύδια: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – μην ανακατεύετε μετά από αυτό, απλά περιστρέψτε τη κατσαρόλα περιστασιακά. Βράστε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να καραμελωθούν και να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε απαλά το βούτυρο και τη κρέμα και ανακατέψτε για να ενωθούν (προσέξτε γιατί η καραμέλα θα φουσκώσει και μπορεί να χυθεί). Ανακατέψτε τα καρύδια και με το κουτάλι ρίξτε
το πάνω στο κέικ. Γίνεται φανταστικό!!

ΠΗΓΗ: http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.com/

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βουτύρου ιδανικά για τσάι ή καφέ!
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια Σμυρναίικα με ρύζι…