Kέικ σοκολάτας γεμιστό με καρύδα

Υλικά

Για τη γέμιση
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ.τριμμένη καρύδα

Για την επικάλυψη
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το κέικ

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι κακάο σκόνη
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνειμόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ζαχαρούχο και την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα κομμένη κομματάκια το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.

Χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ. Μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του ζαχαρούχου με την καρύδα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το καλύπτουμε με την γκανάζ σοκολάτας.

Καλή επιτυχία

H Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚαβουροσαλάτα…για ένα γιορτινό τραπέζι
Επόμενο άρθροΡολό «μωσαϊκό» με πουρέ πατάτας