Kεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας !!!

Υλικά

1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανια
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Σάλτσα
1/2 lt. Τοματοχυμος
3 ποτήρια νερό
50 ml λάδι
3 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
κουταλιά ζάχαρη
λίγο γλυκό πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά για τους κεφτέδες και αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια του επιθυμητού μεγέθους.

Προετοιμασία σάλτσας
Τηγανίζουμε λίγο αλεύρι σε λάδι, προσθέτουμε χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, στη συνέχεια μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε ένα κεφτεδάκι κάθε φορά, μειώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά
για περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

Καλή Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΜουσάκα με φύλλα πίτας
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια αυγολέμονο