Καρυδόπιτα με κρέμα
Τολμώ να πω ότι δεν το αγαπώ απλώς μα το λατρεύω και οι αντιστάσεις μου απέναντί στην Καρυδόπιτα με κρέμα είναι μηδενικές.
Υλικά
Για την καρυδοπιτα
10 αυγα
10 κουταλιες καρυδι
10 κουταλιες φρυγανια
10 κουταλιες ζαχαρη
1 κουταλια κανελλογαρυφαλλο
1 κουταλια μπεκιν
Λιγο κονιακ
Σιροπι
3 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
Χυμο μισου λεμονιου
Κρεμα
1 λιτρο γαλα
60 γρ κορν φλαουερ
40 γρ αλευρι
200 γρ ζαχαρη
3 κροκους
2 βανιλιες
Εκτέλεση
για την καρυδόπιτα
Χτυπαμε χωριστα κροκους και ασπραδια (για την μαρέγκα)
Κροκους και ζαχαρη πολυ καλα και στην συνεχεια τα υπολοιπα και στο τελος την μαρεγκα
Ταψι νο 32 για 45 λεπτα στους 180 Την αφηνουμε να κρυωσει
για το σιρόπι
Βραζουμε για πεντε λεπτα
Κρυο γλυκο καυτο σιροπι
για την κρέμα
Τα βραζουμε να πηξει και στο τελος προσθετουμε 50 γρ βουτυρο
Την αφηνουμε να κρυωσει βαζοντας απο πανω σελοφαν για να μην πιασει κρουστα
Μετα απο 3-4 ωρες στο ψυγειο χτυπαμε μια κρεμα γαλακτος
και την ενσωματώνουνε στην κρέμα πατισερι
Οταν κρυωσει το γλυκο την βαζουμε απο πανω και ριχνουμε καρυδι
Η κρεμα δεν ειναι απαραιτητη μπορουμε να αφησουμε σκετη την καρυδοπιτα ή να κανουμε ενα γλασο σοκολατας με 200 γρ κουβερτουρα και 200γρ κρεμα γαλακτος
Το ταψι που εχω εγω σημερα ειναι 40χ40 και εκανα μιαμιση δοση καρυδοπιτας και το σιροπι το διπλασιασα
Καλή Απόλαυση
H συνταγή είναι από τις Οι νοστιμιές της Σοφίαςβρείτε κι άλλες συνταγές εκεί
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !
Η Συνταγή είναι της κας Kiki Kyriaki από της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Υλικά
7 αυγα
300 γρ κοπανισμένα καρύδια
200 γρ ζαχαρη
50 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ αλευρι γοχ
1 φακ μπεικιν
2 φακ βανιλλιες
3 κ σ κακαο σε σκονη
Ενάμιση κ γλ κανέλλα
Ενα τεταρτο κ γλ γαρυφαλλο
Ενα τεταρτο κ γλ μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι
500 γρ ζαχαρη
500 γρ νερο
Φλουδα απο λεμονι
2 κσ κονιάκ
1 μικρο κομματακι βουτυρο
για την κρέμα
6 κροκοι απο αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 λιτρο γαλα
100 γρκορν φλαουρ
100 γρ βουτυρο αγελαδινο
2 βανιλλιες
Εκτέλεση
Χτυπαμε με το μιξερ χειρος πρωτα τα αυγα (σε θερμοκρασία δωματιου))με τη ζαχαρη κ τις βανιλλιες…..κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα…στο τελος αφηνω τα καρυδια κ τα ανακατευω με το συρμα χειρος..
Σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 με αερα ψηνω για 45′ (αναλογα το φουρνο παντα)
Ταψί 30×40 βουτυρωμένο
Την αφηνω να κρυωσει καλα
κ ετοιμαζω το σιροπι
Βλαζω όλα υλικά μαζί και αφήν να βρασουν για 10 λεπτά, αποσυρω απο τη φωτια …κ το ριχνω πανω στην κρυα καρυδοπιτα…
Αφηνω στην ακρη να κρυωσει..
κ ετοιμάζωτην κρέμα ….
Ανακατευω με το συρμα χειρος στο γαλα τους κροκους….ριχνω το κορν φλαουρ…..στη συνεχεια ριχνω κ τη ζαχαρη…ανακατευω πολυ καλα…βαζω το κατσαρολακι στη φωτια …ριχνω τις βανιλλιες κ ανακατευω συνεχως…στο τελος ριχνω το βουτυρο κ ανακατευω πολυ πολυ καλα εως να δεσει η κρεμα….
Την ριχνω πανω στην σιροπιασμενη καρυδοπιτα κ βαζω πανω μια μεμβρανη οπως ειναι ζεστη η κρεμα(για να μην πιασει πέτσα)………..αφηνω να κρυωσει……κ …πασπαλιζω με τριμμενα καρυδια…..
Καλή Απόλαυση