Τα κεφτεδάκια λαχανικών αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική στα κλασικά κεφτεδάκια κιμά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά, αρωματικά βότανα και τυρί φέτα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

2 πατάτες
2 καρότα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
3 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
Άνηθος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Έβρασα τις πατάτες και τα καρότα για 5-10 λεπτά.Μεχρι να κρυώσουν καλά, σ’ ένα μπολ ψιλοκόβω φρ.κρεμμυδακια κι ένα πράσο.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη , τρίβω το κρεμμύδι,τις πατάτες και τα καρότα.
Προσθετω τ’ αβγά, τριμμένη φέτα, μπόλικο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα,αλάτι πιπέρι και αν θέλουμε λίγο σκόρδο τριμμένο.
Έριξα 4 κ.σ.αλεύρι και λίγο φρυγανιά τριμμένη να γίνει ένας χυλός ανακάτεψα και κουταλιά κουταλιά έριξα το μείγμα σε καυτό ηλιέλαιο.
Τηγανισα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές πατώντας τα λίγο με σπάτουλα να πλατύνουν.Τις βγάζω σε απορροφητικο χαρτί κουζινας.

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου