Το δίχρωμο κέικ με κολοκύθα και κακάο είναι η τέλεια επιλογή για τον καφέ σας! Αυτή η συνταγή θα σε καταπλήξει με την υπέροχη υφή του, την πλούσια γεύση του και την εντυπωσιακή εμφάνισή του.
Υλικά:
3 αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένα φουντούκια
1 φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα τζίντζερ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αυξηθούν σε όγκο.
Προσθέτουμε το λάδι και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το τζίντζερ.
Εναλλάξ προσθέτουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και τα φουντούκια. Στο άλλο μέρος προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Εναλλάξ ρίχνουμε κουτάλια από τα δύο μείγματα στη φόρμα, δημιουργώντας ένα εφέ μαρμάρου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το εισάγουμε στο κέντρο του κέικ.
Συμβουλές:
Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Για ένα πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο μείγμα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.