Κέικ με καρύδι και μαρμελάδα

Το κέικ με καρύδι και μαρμελάδα είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιδόρπια! Η γεύση του καρυδιού αναδεικνύεται από τη γλυκιά μαρμελάδα, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό συνδυασμό γεύσεων. Μπορείτε να το απολαύσετε στο πρωινό σας ή στο απόγευμα με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πολυτέλειας, σερβίρετέ το με μια κουταλιά παγωτό βανίλια. Απολαύστε το! 🍰

Αφράτο σαν σύννεφο: Το πρώτο δάγκωμα σε ταξιδεύει σε αιθέρια ύψη. Η υφή του κέικ είναι τόσο απαλή και αέρινη, που μοιάζει να λιώνει στο στόμα σου.

Ζουμερό σαν όαση: Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με υγρασία και γεύση. Η μαρμελάδα δίνει μια γλυκιά και δροσερή νότα, ενώ τα καρύδια προσθέτουν μια τραγανή πινελιά.

Ακαταμάχητο σαν έρωτας: Αδύνατον να αντισταθείς! Η γλυκιά ευωδιά, η πλούσια γεύση και η ακαταμάχητη υφή του σε μαγνητίζουν και σε καλούν να απολαύσεις κάθε μπουκιά.

Συμπέρασμα: Το Κέικ-όνειρο με καρύδι και μαρμελάδα είναι ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που θα σας ενθουσιάσει. Ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά

150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
70 γραμμάρια ζάχαρη
μαρμελάδα της επιλογής μας
1 πρέζα αλάτι
70 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτουρά
1/2 κούπα γάλα 100 ml
200 γραμμάρια τριμμένο καρύδι + επιπλέον για απο πάνω
200 γρ ζάχαρη
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, αλεύρι πρέζα αλάτι, τους κρόκους από δύο αυγά, ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
σιλικόνης και μετά τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ζύμη
Βουτυρώνουμε ένα ταψί pυrex 20 χ 30 εκατοστά και βάζουμε μέσα τη ζύμη και την απλώνουμε αλευρώνοντας λίγο τα χέρια μας να
καλύψει όλη τη βάση του ταψιού
Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα να καλύψει όλη τη ζύμη μας
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τρεις κρόκους αυγών και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να
γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι

Στο μπολ με τους κρόκους ριχνουμε λιωμένη σοκολάτα κουβερτουρά, το γάλα 200 γρ τριμμένο καρύδισα 200 γρ ζάχαρη τη μαρέγκα
το χυμό από μισό λεμόνι και ξεκινάμε και χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν
Ψήνουμε τη ζύμη μας για 7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μετά από 7 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο το ταψί μας
και αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το καρύδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για άλλα 25 λεπτά

Βγάζομαι το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με τρημένο καρύδι και ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε

κέικ με καρύδι και μαρμελάδα

Καλή Υγεία να έχετε

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με χρυσαφένια κρούστα, πνιγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΑπίστευτα γρήγορη συνταγή, βάλτε τα πάντα σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο