Κέικ με μήλα χωρίς ψήσιμο

Διαλέγω το μήλο και την κανέλα και υπόσχομαι πολλές ακόμα μυρωδάτες και γευστικές εμπειρίες!
Πρέπει να βρω ένα άλλο όνομα για αυτό το απείρως νόστιμο κέικ μπισκότων. Αυτό το απαίσια βαρετό όνομα δεν της ταιριάζει καθόλου.
Μπορεί ακόμη και να προκηρύξει διαγωνισμό σε οικογενειακό κύκλο και ως έπαθλο να πάρει διπλή δόση για τον νικητή.
Μπορείτε να το φτιάξετε νωρίς το πρωί με το σκοτάδι ενώ οι άλλοι κοιμούνται, να το βάλετε στο ψυγείο και μετά το φαγητό να το βγάλετε θριαμβευτικά και να τους πάρετε το μυαλό.

Χρειάζεσαι:

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό + 100 γρ κρέμα γάλακτος
4-5 μήλα μεσαίου μεγέθους
50 γραμμάρια βούτυρο
50-100 γραμμάρια ζάχαρη / ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα μήλα / ή μέλι, αγαπημένο γλυκαντικό /
450 γραμμάρια μπισκότα κανέλας / ίσως οποιαδήποτε άλλα μπισκότα τσαγιού
2 πακέτα στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού.
Ανάβουμε τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι μεγάλης διαμέτρου ή κατσαρόλα να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε σε μέτρια. Όταν αρχίσει να καραμελώνει βάζουμε τα μήλα, μην περιμένουμε να σκουρύνει πολύ η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και όταν εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν τα μήλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτό είναι το πιο περίπλοκο μέρος της παρασκευής του κέικ και μπορείτε να το τελειώσετε την προηγούμενη μέρα και απλώς να συναρμολογήσετε το κέικ το πρωί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαουρτι, προσθέτουμε τα καλαμερωμένα μήλα, αρωματίζουμε με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο / καραμέλα, ρούμι, βανίλια / και ανακατεύουμε απαλά. Τα μπισκότα είναι με κανέλα, οπότε αποφάσισα να μην βάλω
κανέλα στη γέμιση. Δοκιμάστε και αν δεν είναι αρκετό γλυκό, γλυκάνετε με λίγο μέλι. Υπάρχουν πολλά μήλα και μπορεί να μην βάλετε όλη την ποσότητα των μήλων, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.
Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μέρη. Δύο ίσα και ένα μικρότερο για να ολοκληρωθεί η τούρτα.
Ετοιμάζουμε ένα σχήμα κέικ ή τσερκι μεγέθους περίπου 22 εκ. Κολλάμε τα τοιχώματα της φόρμας με λωρίδες χαρτιού ψησίματος. Βρέξτε τα για ευκολότερο κόλλημα.
Αφήνουμε στην άκρη μερικά μπισκότα για να τα πασπαλίσουμε πάνω στο κέικ
/ η ποσότητα εξαρτάται από τον τύπο που προτιμάτε /

Διαλύουμε τον καφέ σε ζεστό νερό. Βουτάμε κάθε μπισκότο στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα και στρωνουμε τον πάτο συμπληρώνοντας τα κενά.
Μην τα κρατάτε για πολύ ώρα στον καφέ, δεν πρέπει να μαλακώσουν. Τους βάζουμε κρέμα, μετά μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και αλείφουμε από πάνω με το τελευταίο τουλάχιστον το ένα τρίτο. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα και φυλάξτε το κέικ στο ψυγείο, καλυμμένο με καπάκι, κρύψτε το από τα μάτια και ξεχάστε το. Αυτό είναι το πιο «σκληρό» κομμάτι της συνταγής.

Δεν μου αρέσει να τρώω κέικ με καφέ, αλλά αυτό έχει πολύ πικρό καφέ, οι γεύσεις αλληλοσυμπληρώνονται και η απόλαυση ολοκληρώνεται!
Οι στρώσεις εξαρτώνται από τη διάμετρο του σχήματός σας. Σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου 22 cm. και το έφτιαξα με δύο στρώσεις μπισκότα.
Αυτό δεν επηρεάζει υγρότητα τη γεύση του κέικ.
Μπορεί να περισσεύουν μπισκότα και κρέμα, αλλά φτιάξτε μόνοι σας ένα γλυκό σε φλιτζάνι, φάτε το όσο περιμένετε να κρυωσει το κέικ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολύσπορα κουλούρια με τυρί
Επόμενο άρθροΤούρτα με 3 σοκολάτες