Κέικ με τρύπες και βουτυράτο σιρόπι

Σήμερα θα σας δείξω ένα εξαιρετικά εύκολο, ανεπιτήδευτο, αλλά πολύ νόστιμο επιδόρπιο.
Τη συνταγή την πήρα από την αγαπημένη μου αδερφή και τα παιδιά μου (τουλάχιστον δύο από αυτά) τη λατρεύουν.😄🤗🤤

Το cake είναι απίστευτα νόστιμο! Η γλύκα του είναι ισορροπημένη και το άρωμά του ακαταμάχητο. Είναι αφράτο και λιώνει στο στόμα σας, ωστόσο διατηρεί την υγρασία του. Οι τρύπες δίνουν ακόμα πιο αέρινη υφή.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή, ακόμη και για αρχάριους μάγειρες. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες ή εργαλεία.

Υλικά

6 αυγά
2 κουπες ζάχαρη
2 κουπες αλεύρι
6 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. ανθρακούχο ποτό + μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(ή 1 μπέικιν πάουντερ και 6 κουταλιές της σούπας νερό).
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
550 γρ. νερό
440 γρ. ζάχαρη
Λίγο χυμό από λεμόνι
80 γρ. βούτυρο Νάξου

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε αυτό το κέικ, χτυπήστε πρώτα καλά τα αυγά και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το νερό, το λάδι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο
με το μπέικιν πάουντερ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσει.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο, τρυπήστε το καλά καθώς λειτουργεί καλύτερα, με το πίσω μέρος
ενός μολυβιού.

Όσο κρυώνει ετοιμάστε την επικάλυψη.
Βάζουμε τα υλικά (ζάχαρη, νερό, λεμόνι), σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5΄επιπλέον.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο Νάξου.
Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το βουτυράτο σιρόπι.

Βγάζουμε από το φούρνο το κεικ
Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό κεικ με το κρύο σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Καλύτερα να κόψετε το κέικ την επόμενη ημέρα ή μετά από μερικές ώρες.
Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη αχνη ζαχαρης ή τριμμένη καρύδα.


Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!

Ναι είναι νόστιμο!🤤😘

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστό Κέικ γιαουρτιού

σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού

Το σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού είναι ένα γλυκό που είναι γνωστό για την αφράτη του υφή και το γλυκό του άρωμα. Το γιαούρτι προσδίδει στο κέικ υγρασία και πλούσια γεύση, ενώ το σιρόπι το καθιστά ακόμα πιο λαχταριστό.

Το σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για κάθε περίσταση. Μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ακόμα και ως πρωινό. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Υλικά

4 αυγά
350 γρ. αλεύρι σίτου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ.νερό

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ.Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και ν ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.Βάζουμε το μπέικιν συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας τώρα με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και την βουτυρώνουμε.

Για το σιρόπι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά νερό και ζάχαρη, για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα πολύ δεμένο σιρόπι. Στα ζαχαροπλαστεία βάζουν και 3 κ.σ. γλυκόζη, κάτι που συντηρεί το σιρόπι ώστε να μην ζαχαρώσει αλλά αυτό δεν χρειάζεται να το κάνουμε στο σπίτι. Στο τέλος, προσθέτουμε και μια-δυό βανίλιες και ανακατεύουμε.

Οι θερμοκρασίες για το σιρόπιασμα, ποικίλουν. Ιδανικά, σιροπιάζεις το γλυκό χλιαρό με το σιρόπι χλιαρό προς ζεστό. Το σημαντικό, είναι η τεχνική. Γιατί το σιρόπιασμα θέλει υπομονή, ντάντεμα και καθόλου βιασύνη. Πρώτα, λοιπόν, ρίχνεις μια γενναιόδωρη δόση με την κουτάλα της σούπας, να απλωθεί παντού στο ταψί. Και περιμένεις να απορροφηθεί εντελώς. Μετά, με ένα κουτάλι της σούπας σιροπιάζεις σιγά-σιγά και ομοιόμορφα, το αφήνεις και περιμένεις να απορροφηθεί εντελώς. Έτσι, λίγο-λίγο, υπομονετικά, σιροπιάζεις το γλυκό μέχρι να νοιώσεις ότι έχει ποτίσει ως πάνω, χωρίς, όμως, να περισεύει σιρόπι στο ταψί.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΒουτυράτες κοτομπουκιές με σκόρδο
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου που θα σε κάνουν να λιώσεις!