Πάστα φουντουκιού με σοκολάτα
Συστατικά
Για το κέικ
150 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτουρα ή 3 κουταλιές της σούπας κακάο
4 αυγά χωρισμενα κροκους – ασπραδια
100 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φακ μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλες κουταλιές αλεύρι
150 γρ αλεσμένα καβουρδισμένα φουντούκια
Για την επικάλυψη
400 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτουρα
500 ml κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Φτιάξτε την μαρέγκα απο τα ασπράδια.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε στο μείγμα ή προσθέτω κακάο, μετά αλεύρι, τριμμένα φουντούκια και μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Ψήνω σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκ, την οποία αλείφω μόνο τον πάτο με βούτυρο και πασπαλίζω άφθονα με αλεύρι και δεν λαδώνω
τα πλαϊνά για να κολλήσει το μπισκότο στο ψήσιμο. Ή σε ταψί περίπου 20*32 εκ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται το κέικ, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σπάμε τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να λιώσει όλη
η σοκολάτα. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν ρίξετε την επικάλυψη πάνω στο κέικ.
Ρίχνουμε 100 ml νερό πάνω από το ψημένο κέικ και όσο είναι ακόμα ζεστό περιχύνουμε με το γλασσο.
Ανακινήστε λίγο τη φόρμα, απαλά ώστε να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.