Kinder paradiso

Το Kinder Paradiso είναι ένα φρέσκο κέικ ιδανικό για όλους. Φτιάχνεται από παραδοσιακό παντεσπάνι και επί πλέον περιέχει κάτι μοναδικό : λαχταριστή κρεμώδη κρέμα

Υλικά

130 g αλεύρι
150 g κορν φλαουρ
180 g ζάχαρη
170 ml λάδι
120 ml γάλα
μισό πακέτο μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
1 αυγό και
εσάνς βανίλιας ή λεμονιού.

κρέμα
1/2 λίτρο γάλα
ξύσμα λεμονιού
100 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
125 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέστε το γάλα, το λάδι, το αλεύρι και την εσάνς. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20×40.
Ψήστε για 20/30 λεπτά. (ανάλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμούς. Αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε στη μέση και γεμίστε με την κρέμα. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κρέμα:
Για τη κρεμα βράζουμε το περισσότερο γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα.
Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το αλεύρι
Μόλις πάει να βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο και προσθέτουμε τη σαντιγύ.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια και σερβίρουμε.

Kinder paradiso
Kinder paradiso

Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake με Kinder σοκολάτα

Cheesecake με Kinder σοκολάτα

Υλικά

250 γρ.μπισκότα digestive θρυμματισμένα
100 γρ.βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ.σοκολάτα Kinder λιωμένη και ελαφρώς κρυωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

200 γρ.σοκολάτα Kinder
100 ml κρέμα γάλακτος
9 κομμάτια Kinder Bueno (προαιρετικά )

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
Τ αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού να βραχεί όλο το μπισκότο.Το βάζουμε σε μία φόρμα 20 × 20 και μ ένα κουτάλι το πατάμε πάρα πολύ καλά και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Βάζουμε τα 150 γραμμάρια σοκολάτας Kinder σε ένα μπολάκι και την λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά ώστε ναχουμε μια αφράτη κρέμα.Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Σ ένα μπολ βάζουμε τα 200 γραμμάρια της σοκολάτας, την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων για ένα λεπτό σε χαμηλή θερμοκρασία.
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα να πάει παντού.
Διακοσμούμε με τα κομματάκια από το Kinder Bueno!!!!
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι να σφίξει.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤα ψωμάκια του φούρνου…τρώγονται και σκέτα
Επόμενο άρθροCheeseCake Κιουνεφέ