Κις Λορεν με κιμα μπεικον και μανιτάρια

Αφεθείτε σε μια γαστριμαργική εμπειρία γεμάτη πλούσιες γεύσεις και αρώματα.

  • Κιμάς-μπέικον: Πικάντικο και καπνιστό, προσδίδει μια αξεπέραστη νοστιμιά στην τάρτα.
  • Μανιτάρια: Γήινα και ζουμερά, προσφέρουν μια υπέροχη υφή και γεύση.
  • Τυριά: Μία κρεμώδης σύνθεση από τυριά, που λιώνουν στο στόμα, αγκαλιάζοντας όλα τα υλικά.

Κάθε μπουκιά:

  • Μια έκρηξη γεύσεων: Πικάντικο, αλμυρό, γλυκό, όλα σε τέλεια ισορροπία.
  • Μια αίσθηση ζεστασιάς: Ιδανική για κρύες νύχτες ή για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί.
  • Μια γαστριμαργική πρόκληση: Αδύνατον να αντισταθείτε σε ένα δεύτερο κομμάτι!

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας:

  • Παρουσίαση: Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κομμένη σε κομψά κομμάτια.
  • Γαρνιτούρα: Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο, για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
  • Συνδυασμός: Συνοδεύστε την τάρτα με μια δροσερή σαλάτα ή με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Κις Λορεν με κιμά, μπέικον, μανιτάρια και τυριά: Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά

400g κιμάς μοσχαρίσιος
100g Μπέικον, ψιλοκομμένο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο, τριμμένη
100g τριμμένο τυρί Cheddar
100g παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γαλακτος
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού πικαντικη σάλτσα
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (ότι σας αρεσει)
6 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι πιπέρι
Λίγα μανιτάρια σε φέτες μόνο από πάνω (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί για πίτα 28 εκ.
Μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αφαιρέστε το από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια
αν τα χρησιμοποιήσουμε και αφαιρούμε από το τηγάνι.
Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε τον κιμά και σιγοβράστε, μετά προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο μόνο για 1 λεπτό ακόμα. Στραγγίστε το υπερβολικό λίπος.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε όλη το μειγμα μπαχαρικων, κέτσαπ, σάλτσα worcestershire και μουστάρδα.
Προσθέστε το μπέικον και ανακατέψτε μαζί.
Ρίχνουμε με κουτάλι τη γέμιση στο έτοιμο πιάτο αφήνοντας λίγη για να προσθέσουμε ξανά από πάνω.
Σκορπίζουμε και τα δύο τυριά πάνω από τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη γέμιση.
Σκορπιζουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ξανά με την υπόλοιπη γέμιση.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.

Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε με κομμένες ντομάτες από πάνω συνοδευόμενες με μια συνοδευτική σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

Απολαύστε! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κις Λορέν

Κις Λορέν

Η πιο φημισμένη αλμυρή τάρτα είναι αναμφισβήτητα η Κις Λορέν. Φτιάξτε τη και ταξιδέψτε στον κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων!

Υλικά 🛒

5-6 ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
6-7 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
2 φλιτζάνια τεμαχισμένη μοτσαρέλα και επιπλέον για από πάνω
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τοποθετήστε τις σε μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε τις ελαφρά με αλάτι.
Αφήστε τις να καθίσουν για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, σκουπίστε απαλά τις ντομάτες για να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία.

Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 28 εκατοστών και τοποθετήστε τις ντομάτες σε μία στρώση. Καλύψτε με το μισό μείγμα τυριού, προσθέστε άλλη μια στρώση ντομάτες, μείγμα τυριού, ολοκληρώστε με λίγες μόνο ντομάτες σε φέτες και σκορπίστε επιπλέον μοτσαρέλα από πάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C/350F για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.

Καλή όρεξη! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φρέσκα μυρωδικά, καθώς προσθέτουν υπέροχη γεύση.

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο φαγητό που έχω φτιάξει και το τρώνε όλοι
Επόμενο άρθροΡύζι με Κοτόπουλο αλά κρεμ: Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων