Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες αγγίζει την τελειότητα στην απλότητά της. Με ελάχιστα υλικά, φτιάχνει τραγανούς και γευστικότατους κεφτέδες, ιδανικούς για ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και σαν συνοδευτικό.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1,5 – 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και το ξύδι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια από τη ζύμη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε ζεστούς με τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένο καρότο, κρεμμύδι φρέσκο, άνηθο ή τριμμένο τυρί.
- Αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.
- Μπορείτε να ψήσετε τους κολοκυθοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τους για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
H Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου