Κολοκυθοκεφτέδες

Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες αγγίζει την τελειότητα στην απλότητά της. Με ελάχιστα υλικά, φτιάχνει τραγανούς και γευστικότατους κεφτέδες, ιδανικούς για ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και σαν συνοδευτικό.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1,5 – 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και το ξύδι.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
  6. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια από τη ζύμη.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  8. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  9. Στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  10. Σερβίρουμε ζεστούς με τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένο καρότο, κρεμμύδι φρέσκο, άνηθο ή τριμμένο τυρί.
  • Αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.
  • Μπορείτε να ψήσετε τους κολοκυθοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τους για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά γλυκάκια με τσουρέκι για το Πάσχα
Επόμενο άρθροΚλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας