Κοτόπουλο στο φούρνο με μπύρα

Το κοτόπουλο στο φούρνο με μπύρα είναι μια εκπληκτική συνταγή που δίνει στο κρέας μια απίστευτη γεύση και τρυφερότητα. Η μπύρα προσθέτει ένα άρωμα και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του κοτόπουλου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια γευστική και εύκολη επιλογή φαγητού για οικογενειακά γεύματα ή φιλικές συγκεντρώσεις. Απολαύστε το με την παρέα σας! 🍗🍺

Ας δούμε τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και πλούσιο σε γεύση, με μια ωραία γλυκιά και αλμυρή νότα από την μπύρα. Η σάλτσα ήταν πηχτή και νόστιμη, και ταιριαζε τέλεια με το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  • Η υφή: Το κοτόπουλο ήταν μαλακό και τρυφερό, και η πέτσα ήταν τραγανή. Οι πατάτες ήταν χρυσαφένιες και ψημένες στην εντέλεια.
  • Η παρουσίαση: Το πιάτο ήταν όμορφα παρουσιασμένο, με το κοτόπουλο και τις πατάτες να είναι ομοιόμορφα ψημένα και περιχυμένα με τη σάλτσα.

Υλικά

κοτόπουλο – 1 τεμ.
πατάτες – 1 κιλό
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ριγανη – 1 κουταλάκι του γλυκού
μπύρα – 1 μπουκαλι μπυρας
λάδι – 2-3 κουταλιές της σούπας.

Για το μαρινάρισμα
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
βούτυρο αγελάδας – 1 κουταλιά της σούπας
Πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα κοτόπουλου σε ένα μπολ.
Τρίψτε με αυτή τη μαρινάδα όμορφα το εσωτερικό και το εξωτερικό του κοτόπουλου και αφήστε το να σταθεί έτσι για 1 ώρα.

Καθαρίστε και πλύνετε τις πατάτες, κόψτε τις σε φέτες και βάλτε τις σε ένα ταψί με λάδι .
Πασπαλίστε καλά τα μπαχαρικά και το αλάτι, προσθέστε μισό μπουκάλι μπύρα μέσα στις πατάτες.


Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και καρφώστε στο μπουκαλι με την υπόλοιπη μπύρα μέσα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες σε κρύο φούρνο.

Εάν δεν έχετε το σκευος αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια ένα κανονικό ταψί και ένα ανοιχτό κουτάκι μπύρας
για να βάλετε το κοτόπουλο!

Ψήνουμε το ψητό κοτόπουλο με μπύρα και πατάτες στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μιάμιση ώρα – ανάλογα με το φούρνο σας.

Да сготвим набързичко

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστές μηλόπιτες από ζύμη τυριού…το ερωτεύτηκα μόλις το έφαγα
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια τυρόπιτα στο τηγάνι: Ακαταμάχητη απόλαυση σε λίγα λεπτά!