To Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση, προσφέροντας μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα
Η τραγανή υφή των φτερούγων σε συνδυασμό με το αρωματικό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια δημιουργούν μια γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο.

Υλικά:

800 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ξηρός δυόσμος
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
Φρέσκος δυόσμος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπέρωσα τις φτερούγες και τις σοτάρω σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν .
Βγάζω τις φτερούγες και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζω τα φρέσκακρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με μπόλικο ξερό δυόσμο.
Αφού μαραθούν προσθέτω νερό και μόλις πάρει βράση, σβήνω και αποσύρω το τηγάνι.
Ρίχνω το ρύζι , αλάτι πιπέρι κι ανακατεύω καλά.
Το μεταφέρω στο ταψί και από πάνω τις φτερούγες. Λίγο ψιλοκομμένο φρ.δυόσμο και ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα να τραβήξει τα υγρά του
και να κριτσανίσουν τα κοτοπουλάκια για 20-25 λεπτά περίπου!!💖

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου