Αυτό το πιάτο είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του κοτόπουλου και των μανιταριών. Η σάλτσα είναι πλούσια και κρεμώδης, με τα μανιτάρια να προσθέτουν μια γήινη γεύση. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και τρυφερό, και ψήνεται τέλεια στο φούρνο.
Συστατικά
Στήθος κοτόπουλου – 6 τεμάχια
Μανιτάρια πορτομπελο – 5-6 τεμάχια
Καπνιστό μπέικον – 200 γραμμάρια
Κρέμα γάλακτος – 250 ml / 1 φλιτζάνι
Σκόρδο – 4 σκελίδες
Τριμμένο κίτρινο τυρί – 100 γραμμάρια
Βούτυρο – 20 γραμμάρια
Ελαιόλαδο – 10 ml
Μαύρο πιπέρι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος παρασκευής
Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου. Τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο ζεσταίνουμε 10 ml ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, τα γυρίζουμε από την άλλη, προσθέτουμε το μπέικον και τα ψήνουμε
για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το στήθος κοτόπουλου με το μπέικον.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 20 γραμμάρια λάδι και τα μανιτάρια, χοντροκομμένα. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου σε ένα πυρεξ.
Τοποθετούμε πάνω τους το μπέικον και καλύπτουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
Απολαύστε το γεύμα σας!
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ