Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών στο φούρνο

Αυτό το πιάτο είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του κοτόπουλου και των μανιταριών. Η σάλτσα είναι πλούσια και κρεμώδης, με τα μανιτάρια να προσθέτουν μια γήινη γεύση. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και τρυφερό, και ψήνεται τέλεια στο φούρνο.

Τι μου άρεσε:

  • Η σάλτσα ήταν απίστευτη! Πλούσια, κρεμώδης και γεμάτη γεύση από τα μανιτάρια.
  • Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και τρυφερό, και έλιωθε στο στόμα.
  • Η συνταγή ήταν εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο.
  • Το πιάτο ήταν πολύ χορταστικό και νόστιμο.

Συνολικά:

Αυτό το πιάτο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Είναι εύκολο στην παρασκευή και σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Βαθμολογία: 5/5

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Συστατικά

Στήθος κοτόπουλου – 6 τεμάχια
Μανιτάρια πορτομπελο – 5-6 τεμάχια
Καπνιστό μπέικον – 200 γραμμάρια
Κρέμα γάλακτος – 250 ml / 1 φλιτζάνι
Σκόρδο – 4 σκελίδες
Τριμμένο κίτρινο τυρί – 100 γραμμάρια
Βούτυρο – 20 γραμμάρια
Ελαιόλαδο – 10 ml
Μαύρο πιπέρι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μέθοδος παρασκευής

Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου. Τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο ζεσταίνουμε 10 ml ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, τα γυρίζουμε από την άλλη, προσθέτουμε το μπέικον και τα ψήνουμε
για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το στήθος κοτόπουλου με το μπέικον.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 20 γραμμάρια λάδι και τα μανιτάρια, χοντροκομμένα. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου σε ένα πυρεξ.
Τοποθετούμε πάνω τους το μπέικον και καλύπτουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.

Απολαύστε το γεύμα σας!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠράσα με Χοιρινές Μπριζόλες: Μια Αχνιστή Απόλαυση
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδι και μαρμελάδα…μία συνταγή απο το παλιό τετραδιο της γιαγιάς