Λεμονάτο κοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι με λαχανικά

Αυτό το πιάτο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα:

  • Η λεμονάτη σάλτσα: Πικάντικη, δροσιστική και τέλεια ισορροπημένη, αγκαλιάζει το κοτόπουλο και τα μανιτάρια με μια ακαταμάχητη γεύση.
  • Μανιτάρια: Προσθέτουν μια γήινη γεύση και υφή που δένει υπέροχα με το κοτόπουλο.
  • Ρύζι με λαχανικά: Συμπληρώνει το πιάτο με υγιεινά και χορταστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα απορροφάει όλες τις υπέροχες γεύσεις από τη σάλτσα.

Εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που θα λατρέψετε σε αυτό το πιάτο:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 30 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.
  • Πολύχρωμο και ελκυστικό: Το πιάτο είναι γεμάτο με ζωντανά χρώματα που θα ομορφύνουν το τραπέζι σας.
  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τα λαχανικά προσφέρουν μια ποικιλία από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο γεύμα τις καθημερινές, είτε για ένα εντυπωσιακό πιάτο για ένα τραπέζι με φίλους, το λεμονάτο κοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι με λαχανικά είναι η τέλεια επιλογή.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέστε το νερό και αφηστε να σιγοβρασει για 40 λεπτα.
Σε ένα μπολ βαζω λιγο ζωμο απο το κοτοπουλο ζωμό, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθετω το μειγμα στην κατσαρολα και αφηνω αλλα 15 λεπτα.
Μπορειτε να προσθεσετε και μανιταρια κατα προτιμηση

Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μουστάρδα με μέλι.
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στο κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τσιτσιριστό  Κοτόπουλο λεμονάτο

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

Υλικά

3-4 μπουτακια gr κοτόπουλο (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί, λευκό ή ροζέ ισως και λιγο λιγοτερο
Αλάτι
Χυμός 1-2 λεμονιών
Ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά και αν τα λεμόνια μας είναι ακέρωτα)

Εκτέλεση

Το σωταρα πρωτα καλα και μετα αφου εβγαλα το δερμα (δεν το τρωει κανενας μας),
το εσβησα με ασπρο κρασακι,εριξα μεσα κρεμμυδι,νερακι,αλατι και το αφησα να ψηθει και να πιει τα ζουμια του.
Στο τελος σβηνω με λεμονι,δυναμώνω,ώστε να καραμελώσει η σαλτσουλα.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο τέλος.
Ειναι πολυ νοστιμο,σαν ψητο.Αν θελουν θα φτιαξω ρυζακι,διαφορετικα μονο σαλατες.

Καλή Απόλαυση

Σημειώσεις:

Εγώ συνηθίζω να πλένω το κοτόπουλο παρά τα όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς. Φυσικά μετά καθαρίζω σχολαστικά όλα τα σκεύη που έχω χρησιμοποιήσει. Το αφήνω πάντα σε νερό που το καλύπτει και στο οποίο προσθέτω 2-3 κουταλιές ξίδι, για 20-30 λεπτά.

Αφαιρώ το περισσότερο δέρμα από το κοτόπουλο και το εμφανές λίπος για ευνόητους λόγους γι αυτό και δίνω στα υλικά 2 διαφορετικές ποσότητες για το ελαιόλαδο της συνταγής (με λιγότερο λίπος προσθέτουμε ½ κούπα, με περισσότερο 1/3 της κούπας).

Πολλοί προσθέτουν και κάποιο μυρωδικό, ρίγανη ή θυμάρι αλλά εγώ αν έχω καλά λεμόνια και χρησιμοποιήσω το ξύσμα δεν θέλω άλλο μυρωδικό εδώ.

Προηγούμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλο με λαχανικά: Ταξίδι γεύσεων σε κάθε μπουκιά
Επόμενο άρθροΑέρινο Κέικ με Λεμόνι: Γλυκιά απόλαυση με άρωμα καλοκαιριού!