Ας φτιάξουμε μαζί ένα δροσιστικό και γευστικό λικέρ λεμονιού, όπως ακριβώς μας αρέσει!
Υλικά:
8 λεμόνια (μόνο οι φλούδες)
1 λίτρο αλκοόλ (βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
1 κιλό ζάχαρη
1,25 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, αποφεύγοντας το λευκό μέρος που έχει πικρή γεύση.
Τοποθετούμε τις φλούδες λεμονιού σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Προσθέτουμε το αλκοόλ και κλείνουμε καλά το βάζο.
Αφήνουμε το μείγμα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες, ανακινώντας το βάζο κατά διαστήματα.
Προετοιμασία του σιροπιού:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Συνένωση και εμφιάλωση:
Μετά τις 15-20 ημέρες, σουρώνουμε το αλκοόλ με τις φλούδες λεμονιού σε ένα καθαρό γυάλινο δοχείο, απομακρύνοντας τις φλούδες.
Συνδυάζουμε το αλκοόλ με το κρύο σιρόπι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εμφιαλώνουμε το λικέρ σε καθαρές γυάλινες φιάλες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.