Πλούσια και γευστική, με την αλμυρή γεύση των λουκάνικων να συνδυάζεται αρμονικά με την τραγανή ζύμη. Η γέμιση μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα υλικά, όπως τυρί, πιπεριές, κρεμμύδια, ή μανιτάρια, προσθέτοντας επιπλέον γεύσεις και αρώματα.
Υλικά
2 ποτήρια γάλα 500 γρ
1 ποτήρι καλαμποκελαιο 250γρ 4 κ σ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
2 φάκελα ξερή μαγιά των 7 γρ 2 ασπράδια αυγών
Αλεύρι όσο να μην κολλάει περίπου 1 κιλό
Αλείφουμε με κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη ρίχνουμε το λάδι τα ασπράδια το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι ζυμωνουμε να έχουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει το αφήνουμε να φουσκώσει φτιάχνουμε βαρκούλες περνάμε με αυγό στη μέση βάζουμε κέτσαπ μουστάρδα η Φιλαδέλφεια το λουκάνικο και τυρί από πάνω ψήνουμε σε αντιστάσεις να ροδίσουν
Η ζύμη κάνει για πίτσα τυροπιτάκια και ότι άλλο θέλετε
Η Συνταγή είναι της Βικη Αναματερού και η Εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Λουκανικόπιτες
Η μαμά λάτρευε τα λουκάνικα. Μπορείτε να βρείτε καλά λουκάνικα σε μάρκετ κρέατων με ποιοτικά κρέατα.
Υλικά
1 πακέτο λουκάνικα
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρουστας
3 αβγά,
400 γρ γιαούρτι,
λίγο λάδι,
3 κ.σ. αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ
και μια πρέζα αλάτι.
300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Έφτιαξα ένα μείγμα από αβγά, γιαούρτι, λίγο λάδι, αλεύρι, 1 μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Απλώνω το μείγμα σε δύο φυλλα κρούστας ενδιαμεσα και απο πάνω. Στη μακριά πλευρά του φύλλου έβαλα ένα λουκάνικο κομμένο στη μέση, τριμμένο κίτρινο τυρί και το τυλίγω σε ρολό.
Τακτοποίησα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Κόβω τα ρολά στα τέσσερα, απλώνω το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε από πάνω και πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν καλά) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλη συνέχεια σε όλους!