Λουκανικόπιτες!!

Γεύση:

  • Πλούσια και γευστική, με την αλμυρή γεύση των λουκάνικων να συνδυάζεται αρμονικά με την τραγανή ζύμη.
  • Η γέμιση μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα υλικά, όπως τυρί, πιπεριές, κρεμμύδια, ή μανιτάρια, προσθέτοντας επιπλέον γεύσεις και αρώματα.

Υφή:

  • Η ζύμη μπορεί να είναι σφολιάτα, κρούστα, ή χειροποίητη, προσφέροντας διαφορετικές υφές, από τραγανή έως αφράτη.
  • Το ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς η σωστή θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος εξασφαλίζουν μια τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση.

Ευκολία:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.
  • Μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί την ώρα που θέλετε.

Ποικιλία:

  • Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, με διαφορετικά είδη λουκάνικων, τυριών, και λαχανικών.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας πινελιά, πειραματιζόμενοι με διαφορετικά υλικά και μπαχαρικά.

Συνολικά:

  • Οι λουκανικόπιτες αποτελούν μια νόστιμη, θρεπτική, και οικονομική επιλογή για κάθε περίσταση.
  • Είναι ιδανικές για κολατσιό, σχολικό ταπεράκι, ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

2 ποτήρια γάλα 500 γρ
1 ποτήρι καλαμποκελαιο 250γρ 4 κ σ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
2 φάκελα ξερή μαγιά των 7 γρ 2 ασπράδια αυγών
Αλεύρι όσο να μην κολλάει περίπου 1 κιλό
Αλείφουμε με κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη ρίχνουμε το λάδι τα ασπράδια το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι ζυμωνουμε να έχουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει το αφήνουμε να φουσκώσει φτιάχνουμε βαρκούλες περνάμε με αυγό στη μέση βάζουμε κέτσαπ μουστάρδα η Φιλαδέλφεια το λουκάνικο και τυρί από πάνω ψήνουμε σε αντιστάσεις να ροδίσουν
Η ζύμη κάνει για πίτσα τυροπιτάκια και ότι άλλο θέλετε

Η Συνταγή είναι της Βικη Αναματερού και η Εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκανικόπιτες

Η μαμά λάτρευε τα λουκάνικα. Μπορείτε να βρείτε καλά λουκάνικα σε μάρκετ κρέατων με ποιοτικά κρέατα.

Υλικά

1 πακέτο λουκάνικα
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρουστας
3 αβγά,
400 γρ γιαούρτι,
λίγο λάδι,
3 κ.σ. αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ
και μια πρέζα αλάτι.
300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Έφτιαξα ένα μείγμα από αβγά, γιαούρτι, λίγο λάδι, αλεύρι, 1 μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Απλώνω το μείγμα σε δύο φυλλα κρούστας ενδιαμεσα και απο πάνω. Στη μακριά πλευρά του φύλλου έβαλα ένα λουκάνικο κομμένο στη μέση, τριμμένο κίτρινο τυρί και το τυλίγω σε ρολό.
Τακτοποίησα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Κόβω τα ρολά στα τέσσερα, απλώνω το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε από πάνω και πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν καλά) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λουκανικόπιτες

Καλη συνέχεια σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΜυρωδάτο ψωμί με ίσα μέρη λευκό και αλεύρι ολικής αλέσεως!
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι στο Φούρνο: Γεύση Παραδοσιακή, Απόλαυση Σύγχρονη!!!