Φανταστικά Mπισκότα αμυγδάλου που λιώνουν στο στόμα πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε..Απο τις καλύτερες συνταγες που έχω φτιάξει..Είναι σαν τα αγοραστα τα αμυγδάλου
Υλικά:
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείς να μειώσεις αν προτιμάς λιγότερο γλυκά)
125 γρ φλώρα (σε θερμοκρασία δωματίου)
125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ξεκίνα με 600 γρ και πρόσθεσε σταδιακά αν χρειαστεί)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ αμύγδαλα, χοντροκομμένα (και επιπλέον για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη φλώρα, το βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Με τη βοήθεια του κορνέ ή με δύο κουτάλια, σχηματίζουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στα ταψιά, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Πιέζουμε ελαφρά κάθε μπαλάκι με ένα πιρούνι και τοποθετούμε από πάνω μερικά επιπλέον αμύγδαλα για διακόσμηση.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω στα ταψιά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα.