Mπούτια κοτόπουλου

Mπούτια κοτόπουλου: το μαγείρεμα είναι απλό, γι’ αυτό ερωτεύτηκα αυτή τη συνταγή.😋

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια τέτοια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου.
Δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο, μυστική σάλτσα ή μπαχαρικό. Όλα είναι απίστευτα απλά! Γι’ αυτό μου άρεσε αυτή η συνταγή.

✅Προϊόντα:

κοτόπουλο (κνήμες, μηροί) – 1,5 κιλό
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
πιπέρι – για γεύση
μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας.
κέτσαπ – 2 κουταλιές της σούπας.
μουστάρδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
σκόρδο – 1 σκελιδα
πάπρικα – 1 κουταλάκι του γλυκού
κόλιανδρος – 1 κουτ
φυτικό λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
Το κέτσαπ μπορεί να αντικατασταθεί με πελτε ντομάτας.

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε καλά τους μηρούς και τα μπουτια, τα στεγνώνουμε. Αλάτι, πιπέρι για γεύση, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην ακρη.
Τρίβουμε τον κόλιανδρο και το πιπέρι στο γουδί. Έτσι η γεύση των μπαχαρικών αποκαλύπτεται καλύτερα και δίνει ένα μέγιστο άρωμα.

Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφυρί κουζίνας ή πλάστη.
Σε ένα μπολ βάζουμε μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα. Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τριμμένο κόλιανδρο και πιπέρι, την αλεσμένη πάπρικα, περνάμε μερικές σκελίδες
σκόρδο από την πρέσα. Για να δέσει καλύτερα τα μπαχαρικά, προσθέστε φυτικό λάδι.
Ρίξτε τώρα τη σάλτσα στο κοτόπουλο και τρίψτε καλά κάθε κομμάτι με αυτό. Μπορείτε να πολτοποιήσετε το κοτόπουλο για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάδα.
Ιδανικά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Αλλά αν δεν έχετε τέτοιο χρόνο, τότε μπορείτε να μαγειρέψετε αμέσως.

Ρυθμίστε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια τουρσί σε μια φόρμα αλειμμένη με μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά.
Αυτό είναι ένα τόσο ζουμερό και όμορφο κοτόπουλο αποδείχθηκε. Οποιοδήποτε συνοδευτικό είναι τέλειο για αυτό.
Για να κάνετε το κοτόπουλο πιο ζουμερό, μπορείτε να ρίξετε τον χυμό που προκύπτει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Φροντίστε να το μαγειρέψετε.

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова