Μελαχρινή αφρος!!!

Η Μελαχρινή αφρος στο στόμα, ζουμερή, μας κόβανε οι μανάδες μας ένα κομμάτι να μας σερβίρουν και έβγαιναν φουσκάλες από σιρόπι, τόσο αφράτη!

Υλικα

6 αυγα
8 κσ ζαχαρη
8 κσ ψιλό σιμιγδάλι
8 κσ τριμμενο καρυδι όχι πολύ
1κγ κανελα
1/2 κγ γαρυφαλλο
1 κγ μπεκιν

Σιροπι
2 φλ ζαχαρη
3 φλ νερό
1 φλουδα λεμονι

Εκτελεση

Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτή μαρέγκα έναν έναν τους κροκους συνέχεια προσθέτουμε ζαχαρη επειτα σιμιγδάλι κανελα γαρυφαλλο μπεκιν και τέλος τα καρυδια
Bουτυρoαλευρωνουμε ελαφρα 1 πυρεξ η ταψάκι 20×30εκ βαζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40 με 50 λεπτά αναλογα την δύναμη του καθε φουρνου
Tο αφήνουμε για να κρυωσει

Βραζουμε το σιρόπι ζαχαρη νερό φλουδα λεμονιου για 12 λεπτά αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει ζεστο και σιροπιαζουμε κουταλια κουταλια κρυο γλυκο ζεστο σιρόπι
όχι καυτο έγινε αφρατη ταιριάζει με παγωτο!!!

Καλή Απόλαυση

 Η Εκτέλεση της κας Katerina Sergiκαι η συνταγή της  Stellas Mavrofrydou