Μελοκούλουρα με σοκολάτα

Υλικά:

500 γρ αλεύρι
150 γρ μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
60 γρ βούτυρο
2 κουτ σόδα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ κανέλα *
3 κ.σ. μέλι *
1 κουτ ή 5 γρ υγρή βανίλια
Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

* Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα μέλι και κανέλα αν θέλετε
** Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως κάρδαμο, γαρύφαλλο, τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και καρδαμο.

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το μέλι μέχρι να χτυπηθεί καλά το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά προσθέτοντας δύο φορές το αλεύρι και κοσκινίζοντας τα πάντα (αλευρι-μπεικιν-κανελα-αλάτι) και μετά ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει καλή ζύμη. Στη συνέχεια ζυμώστε με το χέρι για λίγα λεπτά.
Η ζύμη τοποθετείται ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος με λίγο αλεύρι και απλώνεται μ ενα πλάστη.
Κόψτε τα μελοκουλουρα με ένα ποτήρι ή κουπ πατ και τοποθετήστε το σε ταψί με χαρτί ψησίματος στους 160 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήστε κενό μεταξύ των μελοκούλουρων 1 με 2 δάχτυλα.
Ψήνουμε σε αέρα στους 140 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια μπορείτε να τα κολλήσετε με μαρμελάδα και να τα βουτήξετε σε σοκολάτα, γκανάζ ή να τα διακοσμήσετε με Royal γλάσο ή βασιλικό γλάσο (ζάχαρη).
Χρησιμοποιώ σοκολάτα με 54% κακάο και 50 ml υγρή κρέμα γαλακτος ganache.

Καλή όρεξη.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό κρέας με κυδώνια συνταγή από Σμύρνη.
Επόμενο άρθροΕύκολη σαλάτα με μακαρόνια με κοτόπουλο