Μηλόπιτα σουφλέ

Νομίζω… τα λόγια θα είναι περιττά όταν αποφασίσετε να κάνουμε αυτην Μηλόπιτα με σουφλέ γιατί θα την λατρέψουν από την πρώτη μπουκια

Υλικά

550γρ μηλα καθαριζμενα και κομμένα σε κύβους
40γρ ζάχαρη
Κανέλα

Ζύμη κραμπλ
260γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο παγωμένο
40γρ ζάχαρη
2 κρόκους

Για σουφλέ
2 ασπράδια
150γρ ζάχαρη
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
35γρ κορν φλάουρ
Βανίλια

Εκτέλεση

Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυωσουν.

Για ζύμη κραμπλ
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.
Χτυπαμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μερεκγα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ
Φόρμα 22-24 εκατ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις

H Συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

\

Μηλόπιτα 🍎🍏🍎

Μηλόπιτα

Αυτή την πίτα την φτιάχνω συχνά, ειδικά την εποχή των μήλων.
Αποδεικνύεται ότι το κέικ είναι νόστιμο και ζουμερό. Ιδανικό για τοκ καφέ.

Προϊόντα:

αλεύρι – 1 φλιτζάνι
αυγά – 5 τεμ.
Γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 150 g;
ζάχαρη βανίλιας – 15 g προαιρετικά.
αλάτι – μια πρέζα
κανέλα προαιρετικά
βούτυρο – 100 gρ
Μεικιν – 10 gρ
μήλα – 4 τεμ.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη.
Προσθέστε το λιωμένο και κρύο βούτυρο στο μείγμα των αυγών.
Προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε.

Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε ξανά
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε στην κύρια μάζα, ζυμώνουμε τη ζύμη.
Κόβουμε τα καθαρισμένα μήλα σε φέτες και τα ανακατεύουμε στη ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα καλυμμένη με χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά.

Καλό καφέ!

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστός σιμιγδαλένιος χαλβάς…δεν υπάρχει αυτή γεύση
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Καρυδάτο