Μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά
Αυτό το μοσχάρι κοκκινιστό μοιάζει απολύτως λαχταριστό! Η σάλτσα έχει ένα βαθύ, πλούσιο χρώμα και το κρέας φαίνεται μαλακό και ζουμερό. Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως η κανέλα και το γαρύφαλλο, δίνει σίγουρα μια ζεστή και γήινη γεύση στο πιάτο.
Μου αρέσει πολύ που η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην παρακολούθηση. Τα υλικά είναι επίσης προσιτά και εύκολα διαθέσιμα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνταγή θα γίνει νέα αγαπημένη για οικογενειακά γεύματα και συγκεντρώσεις.
Μερικά επιπλέον σχόλια:
- Πώς ήταν η υφή του κρέατος; Ήταν μαλακό και λιώνει στο στόμα, ή χρειαζόταν λίγο περισσότερο ψήσιμο;
- Πώς ήταν η γεύση της σάλτσας; Ήταν πλούσια και γευστική, ή χρειαζόταν λίγο περισσότερο αλάτι ή πιπέρι;
- Θα προσθέτατε ή θα αφαιρούσατε κάποιο υλικό;
- Σερβίρατε το μοσχάρι κοκκινιστό με κάποιο συνοδευτικό;
Συνολικά, φαίνεται μια υπέροχη συνταγή για νόστιμο μοσχάρι κοκκινιστό! Σας ευχαριστώ που την μοιραστήκατε!
Υλικα
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 μεσαία κρεμμύδια
3 με 4 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτα
μία κουταλιά της σούπας αλεύρι ή cornflour
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
8 με 10 κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας (το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε μερίδες) μαζί με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τέλος το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφού σοταριστούν όλα μαζί προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες μέσα στις οποίες έχουμε διαλύσει το πελτέ το κρασί και το αλεύρι αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μιάμιση ώρα .
Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό προσθέτουμε κρασί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι σπυρωτό .
Η Συνταγή είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη