Η μους σοκολάτα και πορτοκαλιού αποτελούν δύο κλασικές επιλογές για όσους αγαπούν τα γλυκά. Κάθε μία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης και υφής, που δύναται να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ο συνδυασμός μους σοκολάτας και μους πορτοκαλιού προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γευστική αντίθεση. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας έρχεται σε αρμονία με την ξινόγλυκη γεύση του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα παιχνίδι γεύσεων που ξυπνάει τον ουρανίσκο.

Υλικά:

Για την Μους Σοκολάτας:

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
125 γραμμάρια γάλα
40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 ½ φύλλα ζελατίνη
160 γραμμάρια σοκολάτα σε σκόνη
Τριμμένο αμύγδαλο για γαρνιτούρα

Για την Μους Πορτοκαλιού:

350 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού, σουρωμένο
100 γραμμάρια γάλα
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση:

Για την Μους Σοκολάτας:

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα του κρόκου, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και ύστερα το χύνουμε σε μια φόρμα κέικ.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σφίξει η μους σοκολάτας για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για την Μους Πορτοκαλιού:

Ζεσταίνω το γάλα λίγο και διαλύω καλά τη φουσκωμένη ζελατινα γυριζω το μειγμα στο μουλτι προσθέτω το χυμο και χτυπάω σε ταχύτητα να ομοιογενοποιηθει το μειγμα και το βάζω σε φόρμα και στο ψυγείο …δίκης μου επινόησης

 

Προηγούμενο άρθροΜπουγιουρντί Φέτας με Ξεχωριστή Γεύση
Επόμενο άρθροΣολομός στο τηγάνι: Συνοδεύεται με δροσερή σαλάτα λάχανο για ένα ελαφρύ γεύμα