Mπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά

1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 πορτοκάλι πορτοκάλι καθαρισμένο εξωτερικά το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε στο multi
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρα
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Καλύπτουμε δύο ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προθαιρμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε με τη ζύμη.

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά την ζάχαρη με το σπορέλαιο να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού, την σόδα την βανίλια και το αλεύρι τόσο ώστε
να γίνει για εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει. Ανακατεύουμε με το χέρι και τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα. Πλάθουμε ολοστρόγγυλα μικρά μπαλάκια.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά αναλόγως το μέγεθος.

Καλή απόλαυση

H συνταγή είναι της Anna Xatzhantwniou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mπισκότα μελιού με κρέμα 

Mπισκότα μελιού με κρέμα 

Το μπισκότο θρυμματίζεται μόλις ακουμπήσει τη γλώσσα… Εννοείται πως ήμουν έτοιμος τα μπισκότα θα λιωνουνε στο στόμα.
Αλλά όταν το δοκίμασα… Μμμμ… ήταν απίστευτο!
Πολύ νόστιμο! Με λίγα λόγια έχει γίνει το αγαπημένο μου!

✅Υλικά:

250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζαχαρη
100 γρ. ανάλατο κρύο βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
115 γρ. μέλι
τριμμένο ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
25 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

✅ Γέμιση:
Για τη γέμιση
50 γρ. μαργαρίνη
55 γρ. βούτυρο
240 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη

✅Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο και τρίψτε το στο αλεύρι με τα χέρια σας.
Βάλτε το ξύσμα.
Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε επίσης στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες.
Μια μπάλα πρέπει να κάνει περίπου 20 μπισκότα.
20 μπισκότα ψήνουμε και κρυώνουν, τα υπόλοιπα 20 πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, ψήνουμε και τα κρυώνουμε.

Γέμιση

Στο μίξερ με το “φτερό” χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τις βανίλιες και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά.
Το βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα μπισκότα βάζοντας λίγη στη μέση του μπισκότου και με το άλλο μπισκότο το πιέζουμε ελαφρά να απλωθεί.

Καλή όρεξη!❤️

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε! Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΚουλούρι Φούρνου….υπέροχο και τραγανό
Επόμενο άρθροΣπετσοφαϊ με λουκάνικο χωριάτικο και πιπεριές