Μπισκότα πρέσας

Αυτά τα μπισκότα δεν είναι απλά μπισκότα. Είναι μικρά έργα τέχνης, γεμάτα με πλούσια γεύση και υφή που λιώνει στο στόμα. Η τραγανή ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και φρέσκα υλικά, αγκαλιάζει μια γενναιόδωρη ποσότητα μαρμελάδας και βουτυγμένα στην σοκολάτα. Η μαρμελάδα, με την βελούδινη υφή και τον έντονο σοκολατένιο χαρακτήρα, αποτελεί την τέλεια καρδιά του μπισκότου.

Για να απογειώσουν την εμπειρία, τα μπισκότα πασπαλίζονται με τρούφα. Η τρούφα, με την γήινη γεύση και το άρωμα κακάου, προσθέτει μια αίσθηση πολυτέλειας και κάνει κάθε μπουκιά μια μικρή γιορτή.

Φτιάξτε τα μόνοι σας:

Η συνταγή για τα μπισκότα πρέσας με μαρμελάδα σοκολάτα και τρούφα είναι εύκολη και γρήγορη. 

Μην τα χάσετε:

Αυτά τα μπισκότα είναι must-try για όλους τους λάτρεις των γλυκών. Ετοιμαστείτε να τα ερωτευτείτε από την πρώτη μπουκιά!

Υλικά

225 γραμμάρια βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
345 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους αυγού
2 κάψουλες βανίλιας
δύο κουταλάκια της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνω έναν έναν τους κρόκους το κονιάκ και τη βανίλια
Τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι

Βάζετε τη ζύμη λίγη λίγη μέσα στη πρέσα και χρησιμοποιείστε όποιο σχήμα σας αρέσει
Ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά μόλις κρυώσουν τα ενώνω 2 μαζί με μαρμελάδα
Στη συνέχεια βουτάω ως την μέση σε σοκολάτα και τρούφα

Σημείωση
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η ειδική συσκευή (πρέσα) που θα προμηθευτείτε από μαγαζί με εργαλεία ζαχαροπλαστικής ή από μεγάλο supermarket.

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Trag

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα με κρέμα φυστικιού

Μπισκότα με κρέμα φυστικιού

Η συνδυασμένη γεύση των μπισκότων κρέμας ταχίνι με γεύση φυστικιού προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία γεύσης. Η γήινη γεύση του ταχινιού συνδυάζεται όμορφα με την τραγανότητα του μπισκότου, δημιουργώντας ένα ευχάριστο γλυκό αποτέλεσμα.

Χρειάζεσαι:

Σχετικά με τα μπισκότα:
2 αυγά (χωρίζω τον έναν κρόκο για άλειμμα)
100 γρ βούτυρο
100 ml λάδι
120 γρ ζάχαρη
το χυμό ενός πορτοκαλιού
450 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
150 γρ ταχίνι φυστικιού
3-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μέθοδος Παρασκευής:

Το λιωμένο βούτυρο ανακατεύεται με το λάδι, τα αυγά χτυπιούνται με τη ζάχαρη,
προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.

Τυλίγουμε με διάφανη μεμβρανη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγω μια κρούστα πάχους περίπου 3-4 χιλ., αλλά μπορεί να είναι πιο χοντρή και
με ένα ποτήρι με αιχμηρή άκρη κόβω κύκλους. Τα απλώνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος,
αλείφω με ανεπτυγμένο κρόκο και με πιρούνι κάνω σημάδια και μετά ψήνω για 10 λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μπισκότα με κρέμα φυστικιού
_cuva

Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα την κρέμα ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε ζάχαρη στην επιθυμητή γεύση.
Γεμίζω με κρέμα δυο,Σημειώστε ότι όταν τα μπισκότα απλωθούν και μπουν στο ψυγείο, η κρέμα θα σκληρύνει..

Είναι υπέροχα!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΑμαρτωλά Σιροπιαστά Κρουσανάκια με Σοκολάτα: Αδύνατον να Αντισταθείς!
Επόμενο άρθροΣκορδόπιτες σε τηγάνι: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!