Μπισκοτογκοφρετίνια

Το αγαπημένο μου γλυκάκι που προέρχεται από την παιδική ηλικία είναι το πιο, το πιο νόστιμο!!!). Είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία.

Υλικά

Ζύμη
200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
5 βρασμένοι κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας γιαουρτι ή ξινοκρεμα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια

Επικάλλυψη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
30 γρ. γάλα (νερό)

Εκτέλεση

Προσθέστε το γιαούρτι στο μαλακό βούτυρο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
Τρίβουμε μέσα όλους τους κρόκους στον ψιλό τρίφτη, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και προσθέστε το τμηματικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε τη ζύμη. Θα πρέπει να είναι μαλακή, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ακόμα αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε 40 ίσα κομμάτια.
Βάλτε ένα καρύδι στη μέση και τυλίξτε το σε μπάλα.

Βάλτε το σε ένα ταψί και ψήστε το στους 180-190° για περίπου 35 λεπτά (θα πρέπει να ροδίσει).

Για την επικάλυψη

Συνδυάστε τα πάντα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αφήστε να κρυωσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον, τρίψτε 250 γρ. γκοφρέτες στο λεπτό του τρίφτη.
Βουτήξτε τις μπάλες στο υγρο μειγμα, αφαιρέστε τις με ένα πιρούνι και κυλήστε τις στις τριμμένες γκοφρέτες.
Για να σταθεροποιηθούν, θα πρέπει να παραμείνουν για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Είναι πολύ νόστιμα, θρυμματίζονται όταν τα δαγκώνετε και λιώνουν στο στόμα σας, όπως λένε…..

Olga Mordovina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρουφάκια

τρουφάκια

Αυτά τα τρουφάκια έχουν γεύση Ferrero Rocher και είναι οι πιο νόστιμες και εθιστικές λιχουδιές που θα φτιάξετε ποτέ! 🤤

Συστατικά 🛒

250g Γκοφρετινια αμαρετι
250g καβουρδισμένα φουντούκια
450g Nutella (επάλειψη σοκολάτας)

Επικάλυψη: Νουτέλα (Nutella Nutella)
200g ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη (προαιρετικά)
Λευκή σοκολάτα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Ολόκληρα καβουρδισμένα φουντούκια (προαιρετικά)

Μέθοδος:

Θρυμματίστε τις γκοφρέτες και τα φουντούκια και μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεσταίνετε ελαφρά τη nutella (έτσι θα είναι πιο εύκολο να αναμειχθεί με τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και τα φουντούκια).
Προσθέστε τη νουτέλα στις θρυμματισμένες γκοφρέτες και τα φουντούκια και ανακατέψτε τα.
Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια καντε τες σε μπαλάκια και πασπαλίστε τα με θρυμματισμένα φουντούκια.
Τοποθετήστε ξανά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Αν πρόκειται να επικαλύψετε τις μπάλες με σοκολάτα βάλτε τις μπάλες στο ψυγείο για 30 λεπτά (αυτές που είναι επικαλυμμένες με σοκολάτα έβαλα ένα ολόκληρο φουντούκι στη μέση πριν τις κάνω σε μπάλα).

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα λευκής σοκολάτας και γλασο σοκολατας
Επόμενο άρθροΟι πάστες που θα σου μείνουν αξέχαστες!