Μπριάμ στο φούρνο

Γεύσεις και αρώματα καλοκαιριού: Το μπριάμ στο φούρνο είναι ένα πιάτο γεμάτο με τα χρώματα και τις γεύσεις της ελληνικής γης. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές και ντομάτες, όλα ψήνονται μαζί σε ένα αρμονικό σύνολο, απογειώνοντας τις γεύσεις.

Θρεπτικό και υγιεινό: Το μπριάμ είναι ένα πιάτο γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, ενώ η προσθήκη ελαιόλαδου προσφέρει υγιεινά λιπαρά.

Εύκολο στην παρασκευή: Το μπριάμ είναι ένα πιάτο που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, ακόμα και αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα. Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο γίνεται χωρίς κόπο.

Ποικιλία και ευελιξία: Το μπριάμ μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα και τις διαθέσιμες επιλογές. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας, ή ακόμα και να προσθέσετε λίγο κιμά για πιο πλούσια γεύση.

Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το μπριάμ είναι ένα πιάτο που ταιριάζει για κάθε περίσταση. Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο, ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως ορεκτικό.

Μια γευστική εμπειρία: Το μπριάμ είναι ένα πιάτο που προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η γλυκιά γεύση των λαχανικών, η πλούσια σάλτσα ντομάτας και το ароматное ελαιόλαδο συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Συνοψίζοντας: Το μπριάμ στο φούρνο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τα πάντα: γεύση, θρεπτικά συστατικά, ευκολία στην παρασκευή και ποικιλία. Είναι ένα τέλειο καλοκαιρινό φαγητό που θα σας δροσίσει και θα σας χορτάσει, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

4 μικρά κολοκυθάκια
4 μικρές πατάτες
3 μικρές μελιτζάνες 2 καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο δυόσμο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες 6 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες
2 ντομάτες στο τρίφτη 1 κ.σ. πελτέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι.

Εκτέλεση:

Τα πλένουμε όλα καλά και τα κόβουμε κυβάκια…
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Μέσα στην τριμμένη ντομάτα,ρίχνουμε τον πελτέ…αλατοπίπερο και το λάδι και μισό ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε όλα καλά στο ταψί μας.
Το ψήνουμε για 1,5 με 2 ώρες στους 200 βαθμούς….αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνο σας…σκεπασμένο βέβαια με
λαδόκολλα.
Συνοδεύουμε με φέτα!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριάμ.

Μπριάμ

Υλικά

3 πατάτες
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 καρότα
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. Ντοματοχυμό
100 γρ κρασί λευκό
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι λίγη ζάχαρη
Ρίγανη θυμάρι βασιλικό

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρές φετες
Τους βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά ανακατεύουμε περιχύνουμε τον ντοματοχυμό κρασί και ελαιόλαδο σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Τα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 40 λεπτά μέχρι να καραμελλώσουν.

Καλή Απόλαυση

Aigli Marnerou

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ταψιού με δαμάσκηνα: Ονειρικό και πανεύκολο!
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πιπεριές και κρεμμύδια: Πικάντικο και γευστικό!