Το Μπριάμ στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά. Μου αρέσει να φτιάχνω Μπριάμ στο φούρνο με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και ντομάτες. Σερβίρετε το Μπριάμ στο φούρνο ζεστό με φέτα και ψωμί και απολαύστε μια γευστική και υγιεινή εμπειρία!

Υλικά

4 μικρά κολοκυθάκια
4 μικρές πατάτες
3 μικρές μελιτζάνες 2 καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο δυόσμο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες 6 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες
2 ντομάτες στο τρίφτη 1 κ.σ. πελτέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι.

Εκτέλεση:

Τα πλένουμε όλα καλά και τα κόβουμε κυβάκια…
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Μέσα στην τριμμένη ντομάτα,ρίχνουμε τον πελτέ…αλατοπίπερο και το λάδι και μισό ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε όλα καλά στο ταψί μας.
Το ψήνουμε για 1,5 με 2 ώρες στους 200 βαθμούς….αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνο σας…σκεπασμένο βέβαια με
λαδόκολλα.
Συνοδεύουμε με φέτα!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριάμ.

Μπριάμ

Υλικά

3 πατάτες
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 καρότα
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. Ντοματοχυμό
100 γρ κρασί λευκό
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι λίγη ζάχαρη
Ρίγανη θυμάρι βασιλικό

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρές φετες
Τους βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά ανακατεύουμε περιχύνουμε τον ντοματοχυμό κρασί και ελαιόλαδο σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Τα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 40 λεπτά μέχρι να καραμελλώσουν.

Καλή Απόλαυση

Aigli Marnerou

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ταψιού με δαμάσκηνα: Ονειρικό και πανεύκολο!
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πιπεριές και κρεμμύδια: Πικάντικο και γευστικό!