Τούρτα Napoleon με κρέμα λικέρ Baileys

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γλυκό, το οποίο εφτιαξα με λίγο λαχταριστό λικέρ Baileys.

Υλικά

1 Συσκευασία σφολιάτας

για κρέμα:
450 ml φρέσκο ​​γάλα
50 ml λικέρ Baileys
160 γρ ζάχαρη
1/2 σπόρους βανίλιας από ένα φασίλι ή ένα πακέτο ζάχαρη με βανίλια bourbon
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
50 γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αφήστε τη ζύμη να ξεπαγώσει.
Για την κρέμα ανακατεύετε το γάλα με τη ζάχαρη, τους σπόρους βανίλιας από τον μισό φασόλι.
Ζεσταίνουμε το μείγμα, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, αφαιρούμε τον φασόλι και βράζουμε ξανά το γάλα.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλαουερ, προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να αποφύγουμε την ομελέτα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο κατσαρολάκι με το γάλα, βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο, αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά ακόμα. Ψύξτε την κρέμα αδειάζοντάς την σε μια σακούλα και σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο για φρέσκια αποθήκευση.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει, ανακατεύουμε με την κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη ελαφρά με τον πλάστη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά για να μην φουσκώσει πολύ η ζύμη.
Ψύξτε, κόψτε σε ορθογώνια ώστε να λάβετε 4 βάσεις και αφήστε ένα μικρό παραλληλόγραμμο κομμάτι να το πασπαλίσετε πάνω από το κέικ.
Απλώστε αρκετή κρέμα στο καθένα, θρυμματίστε το κομμάτι, πασπαλίστε από πάνω και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑντεστραμμένο κέικ με μπανάνες
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοτόπουλου σε λευκή σάλτσα