Ο πιο ωραίος Μουσακάς
Μουσακάς …. κρεμώδης, γευστικό με φρέσκια μελιτζάνα, βότανα και κολοκυθάκια από τον κήπο!
Υλικά
Σάλτσα μπεσαμέλ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό μοσχάρι (κρατήστε για το τέλος για να ρυθμίσετε το πάχος της σάλτσας
εάν είναι απαραίτητο)
1 Φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και κανέλα
Μείγμα κρέατος
450γρ μοσχαρίσιο κιμά
Ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκα βότανα της επιλογής
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και κανέλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Τσιαγαρίστε το κρέας με κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέστε όλο το υπόλοιπο των συστατικών
μέχρι να μαγειρευτούν και το μεγαλύτερο μέρος του υγρού εξατμιστεί
Αλάτι και πιπέρι για την γευση
Ψητά λαχανικά
1 μελιτζάνα σε φέτες
1 μεσαιο κολοκυθάκι σε φέτες
500 γρ πατάτες σε φέτες
Εκτέλεση
για την μπεσαμελ
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αφρίζει.
Προσθέστε αργά τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα και να βράζει με φουσκάλες
για τον κιμά
Τσιγαρίστε το κιμά με κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέστε όλο τα υπόλοιπα συστικά
μέχρι να μαγειρευτούν και το μεγαλύτερο μέρος του υγρού εξατμιστει
Αλάτι και πιπέρι για την γευση
για τα ψητά λαχανικά
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια σακούλα και τοποθετήστε τη μελιτζάνα στην
σακούλα και ανακινήστε με λίγο αλάτι για να καλυφθούν.
Επαναλάβετε με πατάτες και κολοκυθάκια.
Βάλτε τα όλα σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν … περίπου 20 λεπτά
Στήσιμο Μουσακά
Ξεκινήστε με ένα στρώμα πατάτας στο κάτω μέρος σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώστε το 1/3 του μείγματος κιμά. Στη συνέχεια, προσθέστε στρώμα κολοκυθάκια και πάνω με μείγμα κρέατος
Στη συνέχεια, το στρώμα μελιτζάνας και το υπόλοιπο του μείγματος κρέατος.
Το τελευταίο στρώμα είναι η σάλτσα μπεσαμέλ που απλώνεται ομοιόμορφα στο μείγμα κρέατος με πασπαλισμένη κανέλα από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά για να κοβετε και να απολαύσετε 🙂