Ρολά κολοκυθάκια με σάλτσα μαρινάρα

Συστατικά

Διαφήμιση

4 κολοκύθια / κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για την γέμιση:
250g Ricotta ή ανθότυρο
1 αυγό
40γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι

Για τη σάλτσα μαρινάρα / ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζυμαρικά ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδου
4-5 φύλλα βασιλικού
Ρίγανη
Αλάτι
100γρ τριμμένο μοτσαρέλα για την κορυφή

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες 22-25 φέτες


Στρωνουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας που εχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας
και αλατίζουμε καλά και πασπαλίζουμε με ελαιολαδα.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σάλτσα Ντομάτας
Καθαρίζουμε την ντοματα χωρίς την φλουδα και την τρίβουμε στο χοντρό του τριφτη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με 2-3 κουταλιές λαδι το σκόρδο και προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε να βρασει και τοτε προσθέτουμε και την χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα και προσθέτουμε και αλάτι, ρίγανη και ανακατεύουμε και αφήνουμε για να δέσει 5 λεπτά στην φωτιά με καπάκι .
Κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.

Διαφήμιση

Γέμιση

Αναμείξτε το ανθότυρο με 1 αυγό πολυ καλα. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και ανακάτεψτε και αφήστε στην άκρη

Αδειάστε την σάλτσα στο πυρεξ.

Παίρνουμε μία μια φέτα κολοκύθι βάζουμε μία κουταλιά και την τυλίγουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ με το κλείσιμο στο κολοκύθι από κάτω.


Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμενη μοτσαρέλλα

και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

Find more delicious recipes here

Διαφήμιση

Διαφήμιση