Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ μπούκοβο
1/2 κ.γ κουρκουμά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
8 κ.σ. κορν φλάουερ
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σ ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τη πιπεριά κομμένη κομματάκια ,το καρότο,τα μανιτάρια και τέλος το σκόρδο τριμένο.Σωτάρουμε λίγα λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους τόνους.Σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουερ.Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και ανάβουμε το μάτι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.Στη συνέχια αφαιρούμε απ το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια.Βάζουμε το μείγμα του τόνου και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Στρώνουμε την επιφάνεια και απλώνουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας απόλαυση!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη