Αυτή η πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα αλλά με μουστάρδα και μυρωδικά είναι μια συνταγή που ανακάλυψα πρόσφατα και άλλαξε εντελώς την αντίληψή μου για το τι μπορεί να είναι μια πατατοσαλάτα. Μου την έφτιαξε μια φίλη μου για ένα καλοκαιρινό πικνίκ και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Είναι ελαφριά, δροσερή και γεμάτη γεύση, ιδανική για τις ζεστές μέρες, αφού δεν έχει τη βαριά γεύση της μαγιονέζας.


Υλικά για την Πατατοσαλάτα

  • 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στη μέση, με τη φλούδα τους
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 20 γραμμάρια μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 15 γραμμάρια άνηθο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζω τις πατάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλυθούν. Αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

Ενώ οι πατάτες βράζουν, ετοιμάζω το ντρέσινγκ. Προσθέτω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Τέλος, ανακατεύω τις ζεστές πατάτες με το ντρέσινγκ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και το κόκκινο κρεμμύδι. Αν οι πατάτες είναι πολύ στεγνές, προσθέτω περισσότερο ελαιόλαδο. Αν δεν είναι αρκετά όξινο, προσθέτω περισσότερο χυμό λεμονιού. Σερβίρω την πατατοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά

Χρήσιμα Tips για την Πατατοσαλάτα

Για να γίνει η πατατοσαλάτα ακόμα πιο νόστιμη, χρησιμοποιήστε baby πατάτες, καθώς είναι πιο γλυκές και ταιριάζουν τέλεια με το ντρέσινγκ.

Προσθέστε το ντρέσινγκ όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, ώστε να απορροφήσουν καλύτερα τα αρώματα.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή θυμάρι.

H Συνταγή είναι από το azraaeats.com


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι

Πατατοσαλάτα με Μπέικον

Υλικά:

4-5 μεγάλες πατάτες
300-350 γρ μπεικον
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30-40 γρ τυρί
100 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
30 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπεικον.
3. Βάζετε τις βραστές πατάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα σκεύος, προσθέτετε το μπεικον και αλατοπιπερώνετε από πάνω.
4. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών και γάλα και το προσθέτουμε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πάνω από τις πατάτες.

5. Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Ο φούρνος πρέπει να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς πριν εισάγετε το φαγητό.
6. 5 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο (5 λεπτά).

Καλή όρεξη!

Μερικές συμβουλές!
Οι πατάτες πρέπει να βράσουν πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα κρεμμύδια και μπορείτε να προσθέσετε χόρτα, νομίζω ότι θα ήταν ακόμα πιο γευστικό με τον πράσινο άνηθο να προστεθεί στο τέλος.