Ας ετοιμάσουμε μαζί ένα πατέ συκωτιού που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από τις αγαπημένες μου συνταγές, υπόσχεται ένα αποτέλεσμα απαλό, γευστικό και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

500 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
120 ml κρέμα γάλακτος 20%
70 γραμμάρια βούτυρο  μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ (προαιρετικό)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
Μοσχοκάρυδο
Λάδι για το τηγάνισμα
Βούτυρο για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά τα συκωτάκια, αφαιρώντας τυχόν λευκές μεμβράνες και αιμοφόρα αγγεία. Τα πλένουμε καλά και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ ή στον πολυκόπτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και απαλή κρέμα.
Τελειώματα:
Αδειάζουμε το πατέ σε ένα μπολ ισιωνουμε και το καλύπτουμε με λιγο λιωμενο βουτυρο
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει.
Σερβίρισμα:
Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε το πατέ από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά.