Αυτή η νηστίσιμη πατατόπιτα δεν είναι απλά μια συνηθισμένη πίτα. Είναι μια γευστική εμπειρία γεμάτη με πλούσιες γεύσεις και υφές. Η γλυκιά γεύση των πατατών συνδυάζεται άψογα με την τραγανότητα του φύλλου, την πιπεριά, το καρότο, το σκόρδο και τον μαϊντανό, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Για το φύλλο!!!
3 φλ.του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ.αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 φλ.του τσαγιού χλιαρό νερό

Για την γέμιση!!!
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για το φύλλο!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβουμε καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι.Τα χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο λεκανάκι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν.

Για την γέμιση!!!

Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις λιώνουμε με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρουμε όλα τα λαχανικά σιγά σιγά να μαραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες βάζουμε αλάτι,πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγουμε με λίγο νισεστέ σε λεπτό φύλλο

το διπλώνουμε στη μέση βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρολό.

Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τα 6 ρολά Τα περνάμε με λαδάκι και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη