Πανευκολη πίτα με πατάτα

Συστατικά

4 μεγάλες πατάτες
200 γρ φέτα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαουρτι
20 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
Αλεύρι για πασπάλισμα
Αλάτι όσο χρειάζεται (εξαρτάται από την αλμύρα του τυριού)
Λάδι

Παρασκευή

1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Στραγγίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το γιαουρτι και το βούτυρο, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί και ανακατέψτε ξανά.

2. Ξεκινήστε να προσθέτετε αλεύρι και να ανακατεύετε με το μίξερ ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το χέρι σας, κυρίως, θα πρέπει να πάρετε μια ζύμη που θα ξεχωρίσει από το μπολ

3. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
4. Ανάλογα με το είδος της πατάτας, είναι πιθανό κάποιος που αποφασίσει να φτιάξει την πίτα να χρειαστεί μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα αλευριού από αυτή που ορίζεται.
5. Όταν ετοιμάσετε τη ζύμη, χωρίστε την σε 6 μέρη και απο το κάθε ένα πλαθετε απαλά σε «λουκάνικο» πάχους λεπτού μακριού πλάστη, σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Μην τσιγκουνευτείτε το αλεύρι.

6. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη.
7. Προσοχή, γιατί η ζύμη είναι πολύ μαλακή.


8. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 40 λεπτά.
9. (Αυτό το μείγμα ήταν αρκετό για δύο μικρότερα ταψάκια, διαμέτρου 26 εκ.)
10. Όταν βγάλετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο πριν τη σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλιένιο νηστίσιμο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Ρυζιού, Πνιγμένες σε Μέλι και Πασπαλισμένες με Κανέλα